martie 2019
Articole diverse
La Vida Loca - proiectul flautistului Matei Ioachimescu şi al pianistului Alfredo Ovalles, care s-a bucurat de un succes internaţional, porneşte din nou în turneu, sub genericul "Bridges", turneu ce va avea loc în perioada 23 martie - 10 aprilie 2019 în 5 oraşe europene:
23 martie 2019, ora 18:00, Podlasie Opera and Philharmonic din Bialystok
25 martie 2019, ora 18:00, House of Blackheads din Tallinn
30 martie 2019, ora 20:00, Porgy & Bess din Viena
05 aprilie 2019, ora 20:00, Teatrelli din Bucureşti
10 aprilie 2019, ora 19:00, Filarmonica de Stat din Oradea 

La Bucureşti, cei doi muzicieni vor putea fi ascultaţi live pe scena Teatrelli (Piaţa Lahovari 7), vineri, 5 aprilie 2019, de la ora 19.00. Mai multe detalii pe www.lavidalocamusic.com  sau pe  www.musicarte.ro.
Biletele pot fi achiziţionate de pe: www.bilete.ro/concert-la-vida-loca-bridges/
 
Odată cu noul program "La Vida Loca - Bridges", virtuozul flautist de origine română Matei Ioachimescu şi versatilul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, artişti stabiliţi la Viena, creează o lume muzicală nouă, dar care pare familiară în acelaşi timp.  La Vida Loca testează limitele celor două instrumente, setează noi impulsuri şi aduce un suflu nou repertoriului cameral. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artişti creează punţi între diferite stiluri muzicale, mixând muzica clasică, contemporană, cu ritmuri de jazz, rock sau world music din diferite zone ale lumii. În perioada 23 martie - 10 aprilie 2019, cinci oraşe - Viena, Bialystok, Tallinn, Oradea şi Bucureşti - vor fi gazdele unui program unic, cross-over, care va include lucrări scrise special pentru acest eveniment. Imensa bucurie de a cânta, virtuozitatea explozivă şi sunetul inconfundabil al flautului lui Matei Ioachimescu, totul presărat cu mult umor şi energie, stau la baza succesului internaţional al proiectului La Vida Loca.
 
Celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho afirma despre Matei Ioachimescu:
"Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulţi spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobişnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautişti pe care i-am ascultat."
 
Flautistul Matei Ioachimescu este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar şi pentru recitaluri cross-over, susţinând o activitate concertistică impresionantă.
Este absolvent al Universităţii de Muzică din Viena, oraş în care s-a şi stabilit. De-a lungul carierei sale a obţinut mai multe importante distincţii şi burse (precum cele de la Fundaţia Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation), a colaborat cu unii dintre cei mai interesanţi muzicieni internaţionali şi a concertat pe renumite scene din Europa şi Japonia, precum: Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia din Roma, Budapest Music Center sau Suntory Hall.
Albumul de debut, intitulat "Lumiere" şi realizat în colaborare cu pianista Cătălina Butcaru, este considerat de către criticii de specialitate un produs de referinţă pentru aceste două  instrumente. Pentru   activitatea   sa   intensă   şi  înalta calitate a proiectelor susţinute,  i-a fost încredinţat titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către actualul Cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiţii internaţionale şi susţine workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România şi Croaţia.
 
Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex şi versatil în oraşul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor  University din SUA şi la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internaţională importantă, care l-a purtat pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King's Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra "Frederic Chopin" din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câştigător al unor importante competiţii internaţionale, precum Osaka International Music Competition sau "Franz Schubert" Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare şi un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu artişti, compozitori şi ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.
 
Mai multe informaţii pe: www.lavidalocamusic.com
 
Acest proiect este cofinanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Producător: Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură
Parteneri: Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Filarmonica de Stat Oradea.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus