Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România


mai 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Arthur H., autor, compozitor şi interpret singular în peisajul muzical francez vine în România în luna mai 2019 pentru prima dată, la invitaţia Institutului francez, pentru două evenimente excepţionale ce îmbină literatura si muzica: un performance literar şi un concert inedit.

Luni, 6 mai 2019, ora 20:00, Arthur H va susţine la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Griviţei, 64-66) un performance literar intitulat "Arthur H. lit Gherasim Luca" în contextul expoziţiei Gherasim Luca: Héros-limite/Erou-limită care a fost inaugurată în secvenţa oficială de deschidere a Sezonului România-Franţa. În cadrul demersului liric de (re)descoperire a lui Gherasim Luca, Arthur H se dedică unui proces de decriptare, interpretare şi renaştere a poeziilor. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prealabile.

Ascultaţi aici Prendre corps, o piesă a lui Arthur H. inspirată de un poem al lui Gherasim Luca.

Considerat de Gilles Deleuze "cel mai mare poet de limbă franceză", Gherasim Luca a explorat necontenit întrepătrunderea formelor şi a cuvintelor, exerciţiile de gândire având ecou în diversitatea plastică şi poetică a operei sale. Interesat şi inspirat de opera şi personalitatea lui Gherasim Luca, prezenţa lui Arthur H la Bucureşti este impregnată de simbolism. Transă, corp, misticism şi fascinaţie pentru poezie vor fi ilustrate în mod inedit de artistul francez, creând un dialog peste timp cu poetul român, membru al grupului suprarealist constituit împreună cu Gellu Naum.

Marţi, 7 mai 2019, ora 19:30, Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti va găzdui un concert inedit, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album al artistului francez, Amour chien fou.

Magician al rimelor şi ritmurilor, Arthur H construieşte un univers complex, în care converg melancolie şi pasiune, într-un recital închinat sensibilităţii. Cu o voce gravă şi senzuală, care se pretează la explorări nebănuite în zonele rock, jazz, blues, electro sau funk, Arthur H construieşte cu migala unui arhitect o relaţie de intimitate cu publicul, fiind recunoscut pentru experienţe de concert surprinzătoare. Şarm şi magnetism sunt reperele pe care publicul va avea ocazia de a le descoperi cu inima, într-un recital fără pereche.

Ascultaţi aici Il/Elle şi Assassine de la nuit, două piese de Arthur H. extrase din albumul Amour chien fou.

Cel de-al zecelea album, Amour chien fou, reprezintă un corolar al odelor aduse dragostei sub toate formele, din partea unui îndrăgostit etern. Arthur H. investeşte cântecul francez cu pulsaţii vii, un ritm deschis către lume, păstrând sacralitatea lirismului, originalitatea poetică şi eleganţa frazei franceze. Cele optsprezece piese care compun acest dublu album sunt presărate cu un mix eclectic de note de rock, nuanţe de jazz şi blues, precum şi inserţii de acorduri electro, seducând publicul într-o metamorfoză a percepţiilor asupra iubirii. Album al introspecţiei, melodiile poartă amprenta experienţelor din Mexic, Tokio, Londra, California, Montreal sau Bali, Arthur H. oferindu-se fără jumătăţi de măsură într-o serie de balade senzuale, în al căror siaj rămâne sentimentul unui firesc hipnotizant.

Născut la Paris în 1966, Arthur H., fiu al legendarului interpret de rock francez, Jacques Higelin, a studiat muzica la Berkley College of Music, începându-şi cariera muzicală în 1990, odată cu apariţia primului său album, Arthur H. De atunci, artistul francez a pornit într-un veritabil periplu al depăşirii graniţelor muzicale, poetice şi performative.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe site-ul MyStage.ro sau la casieria Teatrului Naţional Bucureşti (preţ bilete: 60 şi 80 lei).

Event Facebook: facebook.com/events/1046212128912241/

Co-organizatori: Muzeul Naţional al Literaturii Române-Primăria Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti.
Parteneri media: TV5 Monde, RFI România, Radio România, Observator Cultural, LiterNet, IQAds, Feeder.ro; cântat de Radio Guerrilla.
Evenimentele sunt organizate în cadrul Sezonului România-Franţa 2019. Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Jazzy Christmas Concert cu Ramona Horvath Quartet, 2017, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer