mai 2019
Festivalul absolvenţilor Galactoria, 2019
Galactoria este festivalul absolvenţilor Facultăţii de Teatru şi Film din cadrul Universităţii ''Babeş - Bolyai'' din Cluj Napoca.

Eveniment universitar unic în România prin implicarea instituţiei de învăţământ superior în deschiderea unor perspective concrete spre cariera profesională a absolvenţilor, Galactoria înseamnă punerea în contact direct a celor mai recente ''produse'' ale procesului educaţional universitar cu potenţialii angajatori: directori de teatre, directori de case de producţie, regizori, critici, etc.

Având ca obiectiv principal asigurarea vizibilităţii propriilor absolvenţi, atât în faţa publicului larg, cât şi în faţa specialiştilor, Galactoria propune un program variat de evenimente culturale, în care atenţia publicului va fi direcţionată asupra celor mai reprezentative producţii ale specializărilor din cadrul Facultăţii de Teatru şi Film: Actorie, Regie, Teatrologie.

Proiect iniţiat în anul 2004 din necesitatea de a răspunde realităţii tot mai dure de pe piaţa locurilor de muncă şi de a oferi o şansă de angajare tinerilor absolvenţi, Galactoria este totodată şi un moment de sărbătoare pentru noi, de celebrare a finalizării studiilor într-una din cele mai apreciate facultăţi de profil din România. Festivalul nostru îşi propune în acelaşi timp să se instituie ca un for de dezbatere publică serioasă privind mediul artistic în general şi cel teatral în special.

Tema aleasă pentru ediţia din acest an, a XVI - a, este BazArt.

Un bazar artistic cu caracteristicile lui tradiţionale (punem la dispoziţia oricărui doritor produse artistice teatrale variate, diferenţiate de specificitatea fiecărui student) dar reactualizat de noua generaţie, flexibilă, disponibilă şi să primească şi să ofere. Bazarul devine astfel un spaţiu liber, viu colorat, aglomerat, în care fiecare îşi poate găsi ceva pe placul lui.

Vă aşteptăm să ne fiţi alături!

(Click pe imagini pentru o versiune mai mare)
0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus