iunie 2019
Festivalul Internaţional "George Enescu" lansează seria video "Poveştile Festivalului", un tur ghidat prin programul ediţiei din 2019, realizat de Tiberiu Soare, dirijorul Orchestrei Operei Naţionale.
Timp de 23 de zile, în grupaje video de maximum cinci minute, experimentatul muzician descoperă, pentru publicul curios, dantelăriile din programul acestei ediţii, oferind astfel argument pentru a alege unul sau altul dintre cele peste 60 de spectacole care se desfăşoară continuu, pe parcursul Festivalului, la Sala Palatului şi la Ateneul Român.

"M-am concentrat pe două dintre cele mai intense segmente ale Festivalului: la Sala Palatului, seria Mari Orchestre şi la Ateneul Român, cu seriile "Recitaluri şi Orchestre Camerale" şi "Concertele de la Miezul Nopţii". Aici sunt zilnic evenimente, unele se şi suprapun şi atunci ne-am gândit să oferim câteva informaţii melomanilor pentru a-şi selecta spectacolele preferate. Festivalul este foarte dens, ceea ce îi imprimă o diversitate aparte şi îi dă savoare. Sunt bijuterii artistice pentru fiecare gust şi trebuie să treci cu răbdare prin program pentru a le descoperi. Eu punctez aceste mici elemente care pot orienta melomanii ce nu au timp să aprofundeze programul", spune Tiberiu Soare, dirijorul Orchestrei Operei Naţionale.


Difuzarea celor 23 de video-uri începe cu selecţia şi recomandările pentru weekend-ul de debut - zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019. Ulterior, în fiecare zi, în perioada 27 iunie - 17 iulie 2019, va fi încărcat pe canalul Youtube al Festivalului Internaţional "George Enescu"şi pe pagina de Facebook câte un nou video. Ghidul este util şi pentru cei care vor urmări Festivalul online, pe site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro, pentru a-şi putea programa vizionările.

"Din discuţiile cu iubitorii Festivalului am înţeles că le-ar fi util să poată naviga prin agenda încărcată, pentru a se clarifica în privinţa conţinutului, să se lămurească mai bine în privinţa aşteptărilor, pentru că oricât de mult ai iubi şi asculta muzica, se întâmplă să nu fii la curent cu toţi artiştii şi toate formulele de spectacol care se regăsesc în Festival. De asemenea, nici timpul nu permite tuturor să se conecteze la toate manifestările. Aşa s-a născut ideea unui tur ghidat, pentru a facilita alegerea şi programarea optimă", a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internaţional George Enescu.

Despre Festivalul Internaţional George Enescu
Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia 2019 a Festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi 9 orchestre de talie mondială. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, sala "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică şi Teatrul Excelsior, propunând concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: "Mari orchestre ale lumii", "Concertele de la miezul nopţii", "Recitaluri şi Orchestre camerale", "Muzica secolului XXI", "Mozart Week in Residence" şi "Forumul Internaţional al Compozitorilor". De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, precum şi o serie de spectacole extraordinare. Pentru mai multe detalii: www.festivalenescu.ro/.


Descarcă programul Festivalului George Enescu 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus