august 2019
Festivalul de teatru Undercloud, 2019
Ajuns la cea de-a 12-a ediţie, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc în perioada 23-30 august 2019, la Muzeul Ţăranului Român.

Timp de 8 zile, spectatorii vor avea şansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performance-uri, spectacole de dans, spectacole unu la unu, o scenă de poezie şi un concert Moonlight Breakfast.

Biletele s-au pus în vânzare pe mystage.ro şi pe Eventbook sau direct de la Casa de Bilete de la Muzeul Ţăranului Român (Strada Monetăriei, nr.3). Spectatorii beneficiază de campania 1+1 VIAŢA FĂRĂ CASH, susţinută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete, al doilea bilet la acelaşi spectacol este oferit cadou.

Ediţia Undercloud 2019 se desfăşoară într-un context cultural şi artistic tot mai dificil, în care sprijinul instituţiilor culturale de stat este diminuat considerabil sau chiar absent.

Competiţia 2019 aduce pe scena Undercloud 18 spectacole care vorbesc despre curaj şi asumare într-o formă nonconformistă: Basma Curată (Linotip), Cataclisma (unteatru), Căsuţa din ceaţă (Teatrul Apropo), De fapt eram eu (Programul de Arte Performative MNAC şi AFCN), Teatru de repertoriu (Asociaţia Bulevardul Culturii), Această Sonia (Teatrul Luni GREEN HOURS), Libretto Solitudine (Teatrul LUNI GREEN HOURS şi Jamais Vu), Bad Talks (unteatru), Dust (Connecticut Repertory Theatre), Rollercoaster (SMO ASSOCIATION şi Teatrul LUNI de la GREEN HOURS), #viaţalabirou (On Stage Theatre), Persona (unteatru), Proof (unteatru), O nemaipomenită aiureală, An Tan Tina, Cadranul Plus Plus (Teatrul Apropo), Medea's boys (Apollo111).

Pe scena Undercloud o veţi putea întâlni şi pe Emiliana Alexe cea care, alături de Silent Strike, a câştigat trofeul Grimme-Preis 2019 (echivalentul premiilor Oscar, în Germania), pentru coloana sonoră a serialului Hackerville. Emiliana Alexe joacă alături de Olga Diana Török, Oana Vidoni şi Török Silvia, în Putere. Poveşti personale (regia: Carmen Lidia Vidu). Spectacolul, venit de la Timişoara pentru competiţia Undercloud, are o unică reprezentaţie la Bucureşti sâmbătă, 24 august 2019, de la ora 18,00.

Juriul ediţiei 2019 este compus din actorul George Ivaşcu, scenografa Iuliana Vîlsan, actriţa Rodica Mandache, teatrologul Octavian Saiu şi actriţa Ilona Brezoioanu. Aceştia vor decide: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună actriţă, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenograf, Premiul de Excelenţă, Premiul UNDERCLOUD.

UNDERCLOUD inaugurează în 2019 şi o scenă de poezie, pe terasa festivalului, unde protagoniştii spectacolelor vin în faţa spectatorilor cu creaţii proprii sau poezii alese. Publicul va avea astfel ocazia de a-i cunoaşte pe actorii favoriţi, de a urca pe scenă alături de ei şi a petrece momente unice.

O altă noutate a anului 2019 este performance-ul Unu la Unu, în cubul Undercloud. Preţ de 12 minute, un spectator poate intra într-un univers paralel, extrem de personal, intim, cu unul dintre cei 12 actori ce vă aşteaptă să experimentaţi împreună. "Prin Unu la Unu, am dorit să ofer tinerilor performeri cadrul pentru a dezvolta, pe un schelet ales sau compus de ei, o situaţie, o întâlnire, o experienţă Unul la Unul. 12 întâlniri. 12 călătorii. Ce ocazie mai bună de a sărbători 12 ediţii sub nori?", spune Alexandru Nagy, creatorul spectacolului, desemnat "Cel mai bun regizor" la ediţia din 2018 a UNDERCLOUD.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD12 şi programul festivalului se găsesc pe undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival şi instagram.com/undercloudfestival.

Biletele se găsesc pe mystage.ro şi pe Eventbook sau direct de la Casa de Bilete de la Muzeul Ţăranului Român.

------
UNDERCLOUD a fost creat în 2008 şi este primul festival de teatru independent din România. Din 2014 se desfăşoară sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD este creat şi organizat de Asociaţia UNDERCLOUD.
Susţinut de: Raiffaisen Bank, Staropramen
Sprijinit de: President, Aqua Carpatica
În parteneriat cu: Godot Café Teatru, Teatrul Metropolis, Creart, Primăria Capitalei, Teatrelli, Kasper, Zeedo, Mara Mura, Class In, Leroy Merlin, Body Shape, Ibis, Pârgaru&Asociaţii, Editura Trei, Mathilde
Aplaudat de Radio Guerrilla.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Zile şi Nopţi, Ringier, IQads, Ziarul Metropolis, Liternet, Cărtureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus