august 2019
Festivalul de teatru Undercloud, 2019
În urmă cu vreo 2 ani i-am arătat textul lui Marian Râlea. L-am printat şi i l-am adus la teatru. Îmi doream foarte mult să jucăm împreună şi să ne redescoperim, după 20 ani, pe scena teatrului.

Mi-am dorit să joc acest text în primul rând datorită relaţiei tată-fiică din el şi eram convinsă că istoria pe care Marian şi cu mine o avem împreună ne va ajuta foarte mult. Dar abia anul trecut, în 2018, le-am vorbit lui Andrei şi Andreei Grosu despre Proof şi despre cât de mult îmi doresc ca acest spectacol să se împlinească în viziunea lor. S-au arătat entuziasmaţi de propunere din primul moment. Apoi s-au alăturat distribuţiei Florentina Tilea şi Ionuţ Vişan. Şi aşa am realizat că există un moment potrivit pentru fiecare proiect.

Pentru mine, recunosc, a fost cel mai dificil rol la care am lucrat până acum în teatru. Am repetat cu totul vreo lună. În ultimele 2 săptămâni plecam cu toţii din Unteatru numai pe la 2-3 dimineaţa. S-a lucrat cu deosebită atenţie pentru detalii, pentru fiecare gest, pentru fiecare replică rostită şi nerostită.

Acum când scriu despre perioada repetiţiilor, îmi dau seama că îmi e dor de o noapte din aceea în care să vorbim despre personaje uitând să ne uităm la ceas. Dar poate tocmai pentru că nu mi-a fost uşor, pentru că am trecut în timpul repetiţiilor prin momente de maximă nesiguranţă, tocmai pentru că Andrei şi Andreea m-au făcut să văd diferit un text pe care deja îl iubeam foarte mult, acum spectacolul Proof de la Unteatru îmi aduce o mare bucurie. E prima oară când mă întâlnesc pe scenă atât cu Florentina Ţilea, cât şi cu Ionuţ Vişan, doi actori minunaţi. E prima oară când lucrez cu Andrei şi Andreea Grosu, şi îmi doream asta de mulţi ani. Şi e prima oară, după 20 de ani, când simt că m-am reîntâlnit şi reconectat cu Marian Râlea.

Proof de David Auburn
Traducerea: Anna Maria Popa şi Costin Manoliu
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Light design: Dragoş Mărgineanu
Distribuţie: Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuţ Vişan, Florentina Ţilea
Producţie: unteatru / Durata: 1h 30min

"N-am vrut să vorbim despre matematică, deşi textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relaţiile lor bogate, cu neîmplinirile lor şi cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire şi nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea acesta. Iubire." (Andrei şi Andreea Grosu)

Spectacolul Proof va fi prezentat marţi, 27 august 2019, la ora 18:00, în cadrul Festivalului Undercloud, 2019, la Muzeul Ţăranului Român.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus