septembrie 2019
Festivalul de teatru Undercloud, 2019
Cea de-a 12-a ediţie UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice s-a încheiat vineri, 30 august 2019, la Muzeul Ţăranului Român. Timp de 8 zile, publicul a ales să susţină teatrul independent prin prezenţa la cele peste 30 de spectacole.

"UNDERCLOUD12 a fost cea mai năucitoare ediţie. Cu multe obstacole, cu încercări, cu sacrificii, cu asumări riscante, cu bani foarte puţini (şi aia de la sponsori, nicidecum de la stat), dar cu ceva ce n-am mai trăit atât de intens în niciuna din cele 11 ediţii: cu prietenie totală, cu implicare, cu prezenţă, cu devotament, cu iubire.", a declara Chris Simion, directorul festivalului.

Au fost 18 spectacole prezentate în secţiunea "Concurs", iar lista câştigătorilor #UNDERCLOUD12 a fost decisă de un juriu de profesionişti format din: actorul George Ivaşcu, scenografa Iuliana Vîlsan, actriţa Rodica Mandache, teatrologul Octavian Saiu şi actriţa Ilona Brezoioanu.

Premiul UNDERCLOUD 2019 - spectacolul Cataclisma, o producţie unteatru. Concept, coregrafie, ilustraţie muzicală şi interpretare: Andrea Gavriliu.

Cel mai bun spectacol: Bad Talks, în regia lui Radu Iacoban, producţie unteatru.


Artistul independent al anului: Lia Bugnar.


Premiul Juriului: Linotip Centru Independent Coregrafic, care a prezentat la #UNDERCLOUD12 spectacolul Basma curată, în regia şi coregrafia lui Arcadie Rusu.


Cea mai bună scenografie: Tudor Prodan pentru spectacolul Bad Talks, producţie unteatru.

Cea mai bună regie: Andrei Măjeri pentru spectacolul Medea's Boys, o producţie Apollo111 (premiu ridicat de Alexandru Ion).


Cel mai bun actor: Marian Râlea pentru rolul din spectacolul Proof, producţie unteatru.

Cea mai bună actriţă: Letiţia Vlădescu pentru rolul din Această Sonia, în regia Liei Bugnar, spectacol produs de Green Hours.


Premiul de Excelenţă: Teatrul Metropolis.


Premiile speciale UNDERanyCLOUD: Teatrelli şi Godot Cafe Teatru.

Premiile ediţiei 2019 au fost oferite de: Ibis, Marionnaud, Mathilde, Mara Mura, Body Shape, Editha, Bookletta, Synergy Duo, Editura Trei şi Dior.
Mai multe detalii despre #UNDERCLOUD12 se găsesc pe www.undercloud.ro.
FB Page: https://www.facebook.com/undercloudfestival/
------
UNDERCLOUD a fost creat în 2008 şi este primul festival de teatru independent din România. Din 2014 se desfăşoară sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD este creat şi organizat de Asociaţia UNDERCLOUD.
Susţinut de: Raiffaisen Bank, Staropramen
Sprijinit de: President, Aqua Carpatica
În parteneriat cu: Godot Café Teatru, Teatrul Metropolis, Creart, Primăria Capitalei, Teatrelli, Kasper, Zeedo, Class In, Leroy Merlin, Pârgaru&Asociaţii, Qreator by IQOS.
Aplaudat de Radio Guerrilla de la prima ediţie (2008).
Parteneri media: trustul Ringier, Adevărul, Dilema Veche, Zile şi Nopţi, IQads, Ziarul Metropolis, Liternet, Cărtureşti, Euromedia.

(credit foto: Cătălina Flămânzeanu)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus