mai 2020
Astra Film Cinema
Joi, 7 mai 2020, de la ora 18:00, filmul Coreea de Nord, nimic de invidiat, de Adelin Petrişor, va fi difuzat pe Astra Film Online.
 
Filmul-reportaj dezvăluie, atât cât este permis, ţara lui Kim Jong-un, liderul  suprem al unei distopii, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir-sen în 2012.
 
Jurnalistul Adelin Petrişor şi cameramanul Cătălin Popescu descoperă Phenianul ajutaţi de ghidul-translator coreean care le verifică orice mişcare, le sugerează oamenilor intervievaţi la întâmplare pe drum ce să spună şi preferă să mai adauge şi de la el.
 
Coreea de Nord se remarcă ca o ţară propulsată de propagandă, în care liderul iese triumfător de peste tot din radiouri, megafoane de tablă şi televizoare, iar oamenii dorm în picioare de oboseală în timpul discursurilor oficiale.
 
Nicolae Ceauşescu a vizitat Coreea de Nord şi s-a inspirat din modelul dictaturii ţării, implementând câteva dintre lucruri şi în România.
 
Astra Film Online va difuza în zilele de Vineri, Sâmbătă şi Duminică filmele: Înapoi în Changa, Tatăl meu, Imre şi Baloane de curcubeu.
 
Fiţi la curent cu întreg programul filmelor pe site-ul https://www.astrafilm.ro/online şi pe paginile noaste de Facebook.
 
Rămâneţi conectaţi la Astra Film Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus