iunie 2020
Festivalul TIFF 2020
Am promis că ne vedem, ne-am ţinut de promisiune: vă dăm întâlnire la Cluj între 31 iulie şi 9 august 2020, la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania!

Amânat din cauza măsurilor de restricţie adoptate de autorităţi în această primăvară, TIFF revine într-o formulă de vară, cu multe proiecţii în aer liber, atmosferă de vacanţă şi un program adaptat contextului. Atât deschiderea oficială, cât şi gala de închidere vor avea loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în inima oraşului, alături de voi.

"Suntem pregătiţi să aplicăm toate măsurile de protecţie impuse de autorităţi pentru spaţiile în aer liber şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem şi confirmarea normelor pentru proiecţiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranţa spectatorilor", spune Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

Proiecţiile în aer liber vor fi organizate în spaţii clar delimitate, iar scaunele vor fi poziţionate la distanţă unele de altele. Accesul se va face prin culoare care să permită triajul. Vă veţi bucura de seri cu filme în Piaţa Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonţida sau în curtea Institutului Francez. Alte spaţii de proiecţie vor fi anunţate în curând.

Cele de interior vor fi planificate după ce autorităţile vor adopta măsurile care se impun în cazul sălilor de cinema, direcţia urmată de majoritatea ţărilor europene fiind de a permite ocuparea spaţiilor în proporţie de până la 50% din capacitate.

"Promitem, ca de obicei, un concentrat eclectic de titluri noi şi retrospective de arhivă, tradiţionala secţiune tematică, filmele de Lună Plină, focusuri naţionale şi documentare excepţionale, programe şi evenimente speciale, plus o serioasă şi mai mult decât binevenită doză de bună-dispoziţie. Chiar dacă #staysafe rămâne cuvântul de ordine, filmele care îşi iau riscuri au în continuare locul lor privilegiat în festival", promite Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

Forme adaptate contextului vor primi şi câteva dintre proiectele TIFF: Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atât online, cât şi offline, iar Let's Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, se va desfăşura exclusiv online. Detaliile despre fiecare program în parte vor fi anunţate în curând. Înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Şerban rămân valabile, iar cele pentru Competiţia Locală continuă până pe 30 iunie 2020.

Voluntarii care s-au înscris deja vor fi contactaţi pentru ne spune dacă sunt disponibili, iar cei care doresc să se alăture echipei se pot înscrie în continuare pe tiff.ro, până pe 1 iulie 2020.

***
Abonamentele TIFF au fost repuse în vânzare. Cu cele trei tipuri de carduri TIFF - X-Card, SuperCard şi Iron Card - aveţi 48 de ore la dispoziţie pentru a vă procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program. Totodată, cardurile vă oferă acces la un număr de proiecţii şi evenimente speciale. Abonamentele pot fi achiziţionate pe tiff.eventbook.ro şi, în curând, pe aplicaţia oficială TIFF 2020. Dacă v-aţi păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului, le puteţi folosi pentru noile date.

Ne revedem curând!
Echipa TIFF.

Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus