iulie 2020
Festivalul TIFF 2020
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 iulie - 9 august 2020) se reconfigurează, într-un an în care măsurile siguranţă şi cele de distanţare socială sunt prioritare, şi propune o ediţie cu proiecţii exclusiv în aer liber, în peste 10 spaţii din Cluj-Napoca şi din împrejurimi. Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât şi pentru public şi invitaţi, şi vor fi afişate vizibil în toate locaţiile TIFF.

A 19-a ediţie se va deschide vineri, 31 iulie 2020, în Piaţa Unirii Open Air, cu La Belle Époque, o comedie franceză cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet şi Fanny Ardant, pentru care biletele s-au epuizat în prima zi. Filmul va putea fi vizionat în paralel şi în alte două spaţii, iar biletele vor fi puse în vânzare curând. Peste 130 de titluri selectate de directorul artistic Mihai Chirilov vor rula de-a lungul celor 10 zile. Proiecţiile vor începe la ora 21.30, cu excepţia câtorva spaţii, în care startul se va da la ora 19.00. Pentru cei mici, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineaţa, de la ora 10.00, în curtea Muzeului de Artă.

Iulius Park Open Air - Proiecţie Caruselul iubirii (foto: Nicu Cherciu)

În programul TIFF 2020 intră cinci spaţii cu tradiţie, precum Piaţa Unirii Open Air, Castelul Bánffy de la Bonţida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj şi Iulius Parc Open Air, şi altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

Bonţida - Proiecţie Mandy (foto: Chris Nemeş)

Spaţiile TIFF 2020:

Piaţa Unirii Open Air
Muzeul de Artă, str. Piaţa Unirii, nr. 30
Báthory, Curtea Liceului Teoretic "Báthory István", str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
Coşbuc, Curtea Liceului Naţional "George Coşbuc", str. Avram Iancu, nr. 70-72
Apáczai, Curtea Liceului Teoretic "Apáczai Csere János", str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
János Zsigmond, Curtea Liceului Unitarian "János Zsigmond", B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
Usamv, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Calea Mănăştur 3-5
Iulius Parc Open Air, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B
Baza Transilvania, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
Hoia, Aleea Muzeului Etnografic
Vlaha, Arkhai Sculpture Park
Bonţida, Castelul Bánffy

Arkhai Sculpture Park Vlaha (foto: Vlad Cupşa)

Măsuri de acces. În fiecare spaţiu de proiecţie, vor exista fluxuri de intrare şi ieşire vizibil marcate, iar membrii echipei TIFF vor ghida în permanenţă accesul. La intrare se vor scana biletele, se va efectua un triaj observaţional şi se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3oC sau prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât şi cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie.
Purtarea măştii şi respectarea distanţei de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană şi pentru 2 persoane care vor viziona filmul împreună, şi vor fi dezinfectate după fiecare proiecţie, cu substanţe avizate. Regulile detaliate vor fi publicate pe site-ul tiff.ro şi vor fi afişate în spaţiile de proiecţie.

Bilete
Biletele vor fi puse în vânzare online, după 21 iulie, pe tiff.eventbook.ro şi prin TIFF Official App (disponibilă în Google Play şi App Store). Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piaţa Unirii, spectatorii fiind îndemnaţi să opteze pentru achiziţia lor online.
În 2020, vor fi două tipuri de tichete pentru proiecţiile obişnuite: bilet de intrare single, de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) şi bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei. Preţul unui bilet pentru Gala de deschidere şi evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru Gala de închidere, din Piaţa Unirii, pe 8 august 2020, de 50 de lei. Numărul locurilor va fi limitat, doar în câteva locaţii fiind posibil numărul maxim de 500 de participanţi admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Piaţa Unirii (foto: Nicu Cherciu)

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene
Prezentat de: Banca Transilvania
Partener principal: Mastercard
Maşina oficială: Mercedes Benz
Cafeaua oficială: Nespresso
Asigurator oficial: Groupama
Sponsori: Orange, Lidl, Kronenbourg Blanc, Regina Maria, Tenaris Silcotub, IQOS, McDonalds, Conceptual Lab, Farmec, Promelek, PMA, Lecom
Partener logistic: DHL
Partener digital: Halcyon Mobile
Partener tehnic: REEA
Recomandat de: Europa FM
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, TV5, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Femeia.ro, Cinemagia, Radio România Cultural, Cineuropa, Film New Europe, Observator Cultural, Business Review, Sinteza, Agerpres, VICE, Life.ro, Films in Frame, Zile şi Nopţi, Cinemap, AaRC.ro, LiterNet
Parteneri media locali: EBS Radio, Făclia, Filmtett, InfoTrafic, Maszol, Monitorul de Cluj, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Transindex
Partener de monitorizare: mediaTRUST

***
Ne puteţi urmări pe:
tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Instagram | Youtube
Filme oricând şi oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus