august 2020
Festivalul TIFF 2020
Regizori şi actori români se vor întâlni în 2020 cu publicul TIFF Sibiu, la proiecţiile speciale ale filmelor lor, în aer liber, între 27-30 august 2020. Cele 20 de filme din program vor avea proiecţii unice în cinci spaţii, de la ora 21.00: Piaţa Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi Terasa cu flori a Centrului Cultural "Ion Besoiu".

Programul şi biletele pentru TIFF Sibiu sunt online, începând din 24 august 2020. Biletele pentru toate spaţiile se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piaţa Mare, începând de miercuri, 26 august 2020. Intrarea este liberă la proiecţiile din Piaţa Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziţionat în avans, ce va fi scanat la acces.


În prima zi de festival, pe 27 august 2020, la Habermann Markt, actorul Mihai Călin va sta de vorbă cu publicul despre 5 minute, noul film al lui Dan Chişu, proiectat în premieră la Varşovia şi inspirat din fapte reale - destinul bărbatului care a condus echipa de intervenţie a Jandarmeriei după ce un grup extremist a întrerupt proiecţia unui film cu tematică LGBT. Pe afiş, alături de Mihai Călin, actriţele Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu.


Din evenimente reale - deportarea a 40.000 de oameni în Câmpia Bărăganului, în anii '50 - se inspiră şi pelicula care a câştigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020. Şi atunci... ce e libertatea?, în regia lui Andrei Zincă, va fi proiectat pe ecranul din Piaţa Mare vineri, 28 august 2020, în prezenţa actorilor Nicodim Ungureanu şi Magda Catone. În filmul bazat pe nuvela Proiecte de trecut a Anei Blandiana joacă şi Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte.


Tot pe 28 august 2020, Profu' (r. Alex Brendea), povestea ataşantă a unui profesor de matematică din Bistriţa care iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament va rula la Terasa cu flori a Centrului Cultural "Ion Besoiu".


Despre colectiv, documentarul cutremurător, multi-premiat, despre fraudele imense din sistemul medical, vor vorbi regizorul Alexander Nanau, jurnalistul Cătălin Tolontan şi Mihai Grecea, victimă a incendiului din clubul bucureştean, sâmbătă, 29 august 2020, după proiecţia de la Habermann Markt.


În ultima zi de festival, pe 30 august 2020, tot la Habermann Markt, regizorul Dorian Boguţă şi actorul Marin Grigore vor răspunde întrebărilor publicului despre Urma, un policier cu accente de thriller despre dispariţia neaşteptată a unui pianist şi relaţiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020. Teodor Corban, Irina Rădulescu - fiica regretatului Dem Rădulescu, Dragoş Bucur şi Mădălina Ghenea completează distribuţia.


Important: Accesul la proiecţii se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranţă şi a respecta distanţarea socială. Măsurile de siguranţă şi distanţare socială vor fi afişate vizibil în toate spaţiile şi vor fi obligatorii pe toată durata desfăşurării evenimentelor. Numărul locurilor la proiecţii este limitat, respectând astfel condiţiile impuse de autorităţi pentru evenimentele în aer liber.


***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania la Sibiu este organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.
Acţiune co-finanţată de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu.
Cu sprijnul: Centrului Naţional al Cinematografiei
Prezentat de: Banca Transilvania
Sponsori: Lidl, Mastercard, Vodafone
Parteneri: Aqua Carpatica, Hotel Parc, Complexul Naţional Muzeal Astra, Habermann Markt, Promenada Mall Sibiu, CineGold, Assault Security, Kiss FM, Kulinarium
Parteneri media: Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Sibiu 100%, Agerpres, Tribuna, Rock FM, Mesagerul de Sibiu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

***
Ne puteţi urmări pe:
sibiu.tiff.ro | FB: TIFFSibiu | Twitter: TIFFRomania | Instagram

Filme oricând şi oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus