septembrie 2020
Comunicate de presă - concerte
Peste 25 de artişti bănăţeni au creat în doar două luni IPR Simfonic, un proiect muzical în premieră în România, în care trupa timişoreană de rock alternativ Implant pentru refuz (IPR) întâlneşte orchestra camerală independentă Tymes Orchestra, într-un eveniment ce sărbătoreşte finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul oraşului Reşiţa.

În urma cererii mari, concertul IPR Simfonic va putea fi vizionat live, pe Facebook. Locurile disponibile în Centrul Civic din Reşiţa s-au epuizat în scurt timp de la anunţarea concertului de pe 12 septembrie 2020.
De aceea, în urma cererii mari din partea publicului, evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Primăriei din Reşiţa şi astfel va putea fi urmărit de pasionaţii de muzică de oriunde s-ar afla. Transmisia se va face doar pe durata concertului, clipul nu va fi disponibil ulterior pentru vizionare.

Un demers caritabil pentru prima clinică de recuperare oncologică din ţară

Pe lângă ineditul conceptului şi prilejul de sărbătoare, IPR Simfonic îşi propune să ofere spectatorilor şi ocazia de a fi solidari cu prima clinică de recuperare oncologică din România, Clinica Nera, şi să participe la strângerea de fonduri necesare pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă.

În cadrul evenimentului va fi amplasată o urnă pentru donaţii, iar publicul prezent este încurajat să participe cu orice sumă la campania de strângere de fonduri. Spectatorii care nu sunt prezenţi la eveniment pot susţine Clinica Nera donând online.

Rock alternativ şi muzică de cameră

IPR Simfonic îi reuneşte pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din ţară, Tymes Orchestra - orchestră camerală al cărei dirijor va fi Radu Zaharia, compusă din 21 de muzicieni timişoreni cu experienţă în activitatea concertistică, dar şi elevi şi studenţi ce au oportunitatea de a concerta alături de profesionişti, pe Gabriel Almaşi (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) şi profesor în cadrul Facultăţii de Muzică şi Teatru al Universităţii de Vest şi alţi invitaţi ai trupei.
Echipa proiectului va desfăşura repetiţiile generale între 9-11 septembrie 2020, la spaţiul Faber.community din Timişoara.

Implant pentru Refuz e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din ţară şi a luat naştere în anul 1995, în urma întâlnirii mai multor timişoreni la mare, în Costineşti. Artiştii Octavian "Vita" Horvath - voce, Valentin "Freaky" Popescu - chitară şi voce, Răzvan "Meshu" Nicov - chitară, Alexandru Hera - tobe şi Ştefan "Pişta" Czifrak - chitară bass au împreună 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat în 2019, au avut colaborări cu diverşi muzicieni români, generând piese difuzate la cele mai mari radiouri din ţară.
În 2020 urmau să sărbătorească 25 de ani de activitate intensă însă, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naştere proiectul IPR Simfonic.

Tymes Orchestra - Cel mai recent proiect lansat de Asociaţia Tribul Artistic adună pe aceeaşi scenă 21 de muzicieni timişoreni, devenind orchestra camerală ce poziţionează oraşul sub nota armoniei. Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experienţă din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara şi Filarmonica "Banatul". Acestora li se alătură elevi şi studenţi, având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestră de coarde în faţa publicului meloman.

Locurile la eveniment sunt rezervate integral, iar purtarea măştii este obligatorie pe durata întregului eveniment.

IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primăria Reşiţa şi produs de BMagency.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio România Cultural, Infomusic, Zile şi Nopţi, Observator Cultural, LiterNet, Iqads, Un site de muzică, Smark.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus