septembrie 2020
Gala Premiilor UNITER, 2019-2020
O Gală a Premiilor UNITER în Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înfiinţarea UNITER, 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean "Marin Sorescu" şi... bucuria revederii cu artişti şi parteneri după şase luni de aşteptare.

Iată-ne ajunşi la Craiova într-un final de septembrie, în aer liber, în plină natură. Invitaţii Galei sunt aşteptaţi azi, 21 septembrie 2020, sub cupola protectoare a Teatrului de Vară din Parcul "Nicolae Romanescu" să fie martorii celebrării valorii în teatrul românesc.

Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, începând cu ora 21.30 vom transmite live pe pagina de Facebook a UNITER sosirea pe covorul roşu a unora dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului. De la ora 22.30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER.

"Nici nu se putea o coincidenţă mai fericită pentru o Gală aniversară şi pentru cinstirea unui Teatru etalon! Eram pregătiţi ca în luna mai, luna florilor, să ne bucurăm cu toţii la Craiova de sărbătoarea unei arte care a făcut şi face istorie în România.
N-a fost să fie, un duşman nevăzut, necunoscut, un virus buclucaş ne-a lovit în plin şi a scufundat, pentru o vreme, un titanic al speranţei într-un ocean ostil şi rece.
Cu masca pe figură, ca în Commedia dell'arte, ne-am ascuns de public în aşteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei şi gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ţinem gura, când avem de spus ceva despre tot şi despre toate. Astăzi vom vorbi despre cei mai buni dintre noi, îi vom vedea, îi vom premia. Rostul Galei noastre este de a ţine fruntea sus, oricând, în orice condiţii şi de a menţine Teatrul viu şi neatins, cât şi misterul mereu provocator al artei noastre
." - Ion Caramitru, preşedintele UNITER

Ne bucurăm că Festivalul "Puppets Occupy Street" / "Păpuşile Ocupă Strada", organizat de Teatrul pentru copii şi tineret Colibri Craiova va primi un premiu special pentru teatru de păpuşi şi marionete.

Premiul special pentru machiaj de scenă va fi acordat Minelei Popa. Un premiu binemeritat!
Teatrul craiovean are două nominalizări la Gala UNITER: Irina Moscu este nominalizată la categoria Cea mai bună scenografie pentru Casa cu suricate de David Drábek, regia Radu Afrim, iar Sorin Leoveanu este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Barry Champlain din spectacolul Radio de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop.
Pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova va primi Premiul Preşedintelui UNITER.

La Craiova sunt aşteptaţi 250 de artişti, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER. Puteţi vedea toate nominalizările şi premiile care vor fi acordate, aici: www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Până atunci, vă invităm să îi încurajaţi pe cei aflaţi în competiţie pentru trofeul UNITER. Mesaje de susţinere din partea colegilor de breaslă rulează pe site-ul nostru şi pe contul oficial de Facebook al UNITER.

Nominalizările pot fi văzute aici.

Tu pe cine pariezi? Susţine-ţi favoriţii şi pariază pe www.uniter.ro până în seara zilei de 21 septembrie 2020 la ora 20.00!


Producători: UNITER - Uniunea Teatrală din România / Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova
Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Craiova / Consiliul Local al Municipiului Craiova
Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii
Co-producător: Televiziunea Română
Sponsor principal: Raiffeisen Bank
Sponsor: Fundaţia "PROCULTURA" Magdalena şi Ovidiu Buluc
Partener Special: UniCredit Bank
Partener oficial: MOL România
Parteneri: Institutul Cultural Român / Fundaţia ANONIMUL / British Council / ITI - Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română / Opera Română Craiova
Partener de tradiţie: Societatea Română de Radiodifuziune
Cu sprijinul: COLISEUM Logistic&Distribution / E-TWOW / Aqua Carpatica / Kfea / Domeniile Blaga / Distribuţie Oltenia / Set Up - rental & events / Les Ateliers Nomad / Deochi Production
Parteneri media: Radio RFI România / Ziarul Metropolis / Revista Amfiteatru / Oltenia 3TV / Oltenia TV / Radio Sud / Gazeta de Sud
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Cu participarea: Casei Regale a României

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus