septembrie 2020
Babyteeth
Babyteeth / Prima iubire o aduce pe marile ecrane din România pe actriţa Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăieşte ultimele faze ale unei boli incurabile şi miracolul primei iubiri.

Sub privirea neputincioasă a celor doi părinţi, Milla îşi trăieşte povestea de dragoste alături de Moses, un traficant de droguri de 23 de ani, care o ajută să descopere fericirea în lucruri mărunte.

Emoţionant şi plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy a câştigat Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului la TIFF 2020.

"Babyteeth este o comedie sfâşietoare despre ce bine e să nu mori încă şi despre cât de departe putem merge în numele iubirii." - Shannon Murphy, regizoare.

Babyteeth / Prima iubire va fi lansat în 50 de cinematografe din 30 de oraşe din România, pe 25 septembrie 2020.

În rolurile celor doi părinţi îi regăsim pe multi-premiata actriţă Essie Davis (The Babadook, Game Of Thrones, Miss Fisher's Murder Mysteries) şi pe Ben Mendelsohn (Bloodline, Animal Kingdom, The Dark Knight Rises, The Outsider.)

Debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut şi adaptarea pentru film.

"Ambiţia mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverenţios şi sentimental din scenariul isteţ al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor - durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deşi îşi înfruntă brusc propria mortalitate." - Shannon Murphy.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi pagina de facebook a filmului.


Babyteeth / Prima iubire a avut premiera internaţională în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia şi i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr. În România filmul a fost prezentat în avanpremieră la TIFF 2020, unde a primit marele premiu - Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiţie.

Lista oraşelor şi cinematografelor în care va rula Babyteeth / Prima iubire, precum şi programul filmului pot fi consultate aici: www.badunicorn.ro/babyteeth.

Lansată în 2017, Bad Unicorn este o firmă de distribuţie de film de autor. În portofoliul Bad Unicorn se mai regăsesc filmele: On Body and Soul / Despre trup şi suflet, God's Own Country / Tărâmul Binecuvântat, Pororoca, L'atelier / Atelierul, Dovlatov, Utøya: July 22 / Utøya - 22 iulie, The Guilty / Vinovatul, Birds of Passage / Păsări călătoare, Amanda, MO, God Exists, Her Name Is Petrunija / Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija, System Crasher / Copilul problemă, colectiv, Corpus Christi, Another Round.

Bad Unicorn
Vimeo: vimeo.com/badunicorn
FB Page
YouTube Channel
Instagram

Regia: Shannon Murphy Cu: Eliza Scanlen, Michelle Lotters, Toby Wallace

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus