septembrie 2020
Festivalul TIFF 2020
Expoziţia Lights on! Fellini's 8½, inaugurată de TIFF în august, la Cluj-Napoca, poate fi văzută şi la Bucureşti, până pe 7 noiembrie 2020, la finalul anului centenar Federico Fellini.

Vernisajul va avea loc vineri, 2 octombrie 2020, de la ora 19:00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4) în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor, o seară specială care include şi proiecţia a două filme dedicate celebrului regizor italian.

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viaţă prin obiectivul fotografului Paul Ronald, care a capturat momente de neuitat de pe platoul de filmare al producţiei 8½, surprinzându-i pe Fellini, pe seducătorul Marcello Mastroianni sau pe fermecătoarea Claudia Cardinale în momente de respiro, pregătindu-se de filmare sau discutând.


Fotografiile au rămas nepublicate decenii întregi, până când Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, negativele filmelor realizate în 1963. Selecţia a luat forma acestei expoziţii, curatoriată chiar de Maraldi. O expoziţie dedicată maestrului luminii şi viselor, Fellini.

În programul vernisajului intră şi proiecţia a două filme:

Fellini fine mai (2019), de Eugenio Cappuccio, un documentar cu materiale inedite despre "lumea secretă" a unuia dintre cei mai influenţi cineaşti din istoria cinematografiei.

Il lungo viaggio Fellini (2006), un scurtmetraj de animaţie produs de Regiunea Emilia-Romagna şi de Fundaţia Federico Fellini, cu desene realizate de regizor (un pasionat caricaturist) şi cu vocea poetului Tonino Guerra pe fundal.

Intrarea este liberă.

 
 

Organizatori: TIFF şi Istituto Italiano di Cultura di Bucarest
Co-organizator: Galateca
Cu sprijinul: Centro Cinema Città di Cesena, Regione Emilia Romagna,
Camera de Comerţ Italiană pentru România


Descarcă broşura şi programul TIFF 2020 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus