octombrie 2020
Les Films de Cannes à Bucarest, 2020
Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediţii a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie şi 1 noiembrie 2020. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 şi din selecţia celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar şi outdoor.

Proiecţiile outdoor din Pergola Grădinii Verona din spatele Cărtureşti Verona şi de la Fabrica Griviţa vor avea intrarea liberă.

Cinefilii vor fi întâmpinaţi cu ceai, încălzitoare şi, la nevoie, pături pentru a le asigura confortul necesar, iar purtarea măştii este obligatorie pe toată durata proiecţiilor ce vor începe la ora 19:00 în ambele spaţii.

Pe toată durata festivalului, timp de 10 zile, în Pergola Grădinii Verona din spatele Librăriei Cărtureşti Verona va fi proiectat câte un film în fiecare seară, într-un program care ne invită să ne bucurăm de căldura nostalgică a verii şi de amintirea vibranţilor ani '80, graţie dramei franco-belgiane Été 85, scrisă şi regizată de François Ozon şi inspirată din romanul Dance on My Grave de Aidan Chambers. "Nimeni, de la Eric Rohmer încoace, nu înţelege mai bine fericirea şi agonia iubirii adolescentine de sub soarele estival franţuzesc, aşa cum o face, din nou şi din nou, Ozon", e de părere Hollywood Reporter. Iar The Wrap vorbeşte de "o poveste deseori stânjenitoare şi niţel dureroasă la privit, însă sinceră şi adevărată despre adolescenţă, aşa cum rareori vezi într-un film făcut de un regizor de vârstă mijlocie."


Ozon, aflat de trei ori în selecţia oficială la Cannes şi în competiţia pentru Palme d'Or, a fost prezent în sălile de cinematograf din România cu mai multe din filmele sale premiate, printre care 8 femmes (2002), Potiche (2010), Jeune et Jolie (2012) sau Grâce à Dieu (2018).


Tot la Cărtureşti Verona va fi proiectat şi Malmkrog, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, distins cu Premiul pentru cea mai bună regie al competiţiei Encounters la Berlinale. Bazat pe textele filosofice ale lui Vladimir Soloviov Trois entretiens şi filmat timp de 40 de zile într-un conac din satul Mălâncrav din Sibiu, filmul este plasat la începutul secolului XX. Marele moşier Nikolai şi invitaţii săi discută despre religie, moralitate şi război, iar pe măsură ce conversaţiile devin mai aprinse, ei ajung să cadă în capcanele propriului discurs.


Programul complet de la Cărtureşti Verona, pe zile, mai jos. Filmele vor începe la ora 19:00:

Vineri, 23 octombrie 2020 - True Mothers de Naomi Kawase
Sâmbătă, 24 octombrie 2020 - Le discours de Laurent Tirard
Duminică, 25 octombrie 2020 - Still the Water de Naomi Kawase
Luni, 26 octombrie 2020 - La Vérité de Hirokazu Koreeda
Marţi, 27 octombrie 2020 - Été 85 de François Ozon
Miercuri, 28 octombrie 2020 - Mandibules de Quentin Dupieux
Joi, 29 octombrie 2020 - Sweat de Magnus Von Horn
Vineri, 30 octombrie 2020 - Sweet Bean de Naomi Kawase
Sâmbătă, 31 octombrie 2020 - Malmkrog de Cristi Puiu
Duminică, 1 noiembrie 2020 - Another Round de Thomas Vinterberg

Proiecţiile de la Fabrica Griviţa sunt programate să aibă loc tot cu începere de la ora 19:00, după cum urmează:

Vineri, 23 octombrie 2020 - Another Round de Thomas Vinterberg
Sâmbătă, 24 octombrie 2020 - Été 85 de François Ozon
Duminică, 25 octombrie 2020 - Le discours de Laurent Tirard

Participanţii la proiecţii vor primi cadou câte un bilet de vizitare al muzeului, gratuit din partea MARe, valabil până la finalul anului (2020).

Întregul program al proiecţiilor drive-in şi outdoor poate fi găsit pe www.filmedefestival.ro sau pe paginile noastre de Facebook şi Instagram unde puteţi afla mai multe despre filme dar şi despre evenimentele conexe pe care vi le pregătim.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiţie al evenimentului.
Inspirat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama Asigurări
Ediţia a 11-a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România
Proiect co-finanţat de: Administratia Fondului Cultural Naţional
Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Centrul Naţional al Cinematografiei
Parteneri: Librăriile Cărtureşti, Muzeul de Artă Recentă, Festivalul Sonoro, Muzeul Naţional de Artă al României, Europa Cinemas
Parteneri media principali: TVR, Magic FM, Rock FM
Parteneri media: RFI, Agerpress, Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Menu, Elle, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Psychologies, Igloo, Dilema Veche, A List Magazine, Movie News, HotNews, News.ro, AARC - All About Romanian Cinema, Films in Frame, Liternet, The Institute, IQ Ads, Smark, News Week, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus