aprilie 2021
Festivalul TIFF 2021

Creatorii de film de gen au o nouă platformă de lansare pentru proiectele lor, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie - 1 august 2021). TIFF lansează, la cea de-a 20-a ediţie, Full Moon Script Contest, un concurs dedicat scenariilor horror, fantasy, thriller şi comediilor negre, fie că sunt proiecte de lungmetraj sau episoade pilot pentru seriale şi miniserii.

 Înscrierile au loc până pe 20 iunie 2021 şi se pot face completând acest formular: tiff.ro/content/inscrieri-full-moon-script-contest.

Deşi se află în topul preferinţelor publicului larg, filmele de gen reprezintă încă un teritoriu puţin explorat în cinema-ul românesc. Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF îşi propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor vizibilitate şi şansa de a întâlni potenţiali parteneri - un pas înainte în concretizarea lor ca producţii. Filmele de gen au avut dintotdeauna un loc special în programul TIFF, în secţiuni ca No Limit, Shadows sau Midnight Delirium. Echipa TIFF este cea care organizează şi Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină (Full Moon Horror & Fantasy Film Festival) de la Biertan, eveniment care şi-a câştigat un public fidel în cei nouă ani de la lansare.

La Full Moon Script Contest se pot înscrie atât scenariştii experimentaţi, cât şi cei aflaţi la debut din România, cu vârste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu în limba română, trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller şi comedie neagră. Un aplicant poate participa cu un singur proiect la fiecare dintre cele două categorii - lungmetraj şi episod pilot de serial/miniserie. Regulamentul complet este disponibil aici: tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest.

Până pe 15 iulie 2021, juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialişti din industria filmului, va selecta cele 8 proiecte care merg în etapa finală: 5 scenarii de lungmetraj şi 3 de seriale/mini-serii. Finaliştii vor fi invitaţi la TIFF 2021, unde îşi vor putea susţine proiectele în faţa producătorilor, regizorilor şi reprezentanţilor platformelor de streaming, cu scopul de a găsi parteneri pentru producţia scenariilor pe care le semnează. Două dintre scenariile finaliste, cel mai bun din fiecare categorie, vor fi recompensate cu câte un premiu în valoare de 1.500 de euro, în urma votului juriului. Numele scenariştilor premiaţi vor fi anunţate la Gala de închidere TIFF 2021.

*** 

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania. Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual.
Ne puteţi urmări pe: tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Instagram | YoutubeDescarcă programul şi catalogul TIFF 2021 aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus