iunie 2021
Festivalul American Independent Film, 2021
S-au pus în vânzare biletele pentru American Independent Film Festival! Cea de-a 5-a ediţie a festivalului are loc anul acesta între 23 şi 27 iunie 2021 la Cinema Muzeul Ţăranului şi Food Hood şi va aduce în faţa spectatorilor cele mai noi producţii de film american independent, fiind, pentru multe dintre ele, ocazia unică de a le vedea pe un ecran de cinema.

Din programul deja publicat pe filmedefestival.ro puteţi alege filmul Minari cu Youn Yuh-Jung distinsă cu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, şi devenită cunoscută peste tot în lume datorită discursului său de acceptare al premiului Academiei Americane de Film, Lorelei - Premiul Juriului în cadrul Deauville Film Festival sau The Assistant, cel mai nou film al regizoarei Kitty Green, "puternic într-o manieră ciudată şi înspăimântătoare" aşa cum titra Vanity Fair.


"Un portret de familie uimitor de intim, universal prin tandreţea sa" (AP), Minari urmăreşte povestea unor americani de origine coreeană care se mută la o fermă din Arkansas în căutarea propriului lor vis american. În toiul provocărilor aduse de noua viaţă, cuplul descoperă rezistenţa incontestabilă a familiei şi ceea ce înseamnă cu adevărat o casă. Filmul ce va fi proiectat în premieră naţională la AIFF.5 "îţi va frânge inima doar pentru a o recompune mai puternică decât înainte" (The Boston Globe).

Lorelei este o fabulă a clasei muncitoare despre un motociclist, o sirenă şi trei nuanţe de albastru, primul film de lungmetraj al regizoarei Sabrina Doyle, apreciată de critica americană de film pentru inteligenţa emoţională pe care o transpune în munca sa. The Film Inquiry scria despre debutul său că "îţi smulge inima din piept", iar Eye on Film îl cataloga ca fiind "un film care apreciază valoarea fanteziei în cele mai sumbre circumstanţe".

În selecţia din 2021 a American Independent Film Festival se regăseşte şi primul lungmetraj de ficţiune al regizoarei Kitty Green care are la activ o serie de documentare ce au făcut înconjurul lumii, fiind proiectate în peste 140 de ţări. The Assistant surprinde momentul în care Jane, proaspăt absolventă care aspiră să ajungă producător de film, obţine locul de muncă ideal - asistentă a unui mogul din showbiz. Pe măsură ce Jane îşi urmează rutina zilnică la birou, devine din ce în ce mai conştientă de abuzul care colorează insidios fiecare aspect al zilei sale de muncă, o acumulare de elemente negative pe care Jane decide să le confrunte doar ca să descopere adevărata forţă a sistemului în care a intrat.

Prezentat în Selecţia Oficială de la Sundance, filmul are o putere extraordinară de a polariza atenţia iar Julia Garner, actriţa din rolul principal "livrează pe ecran un masterclass în sine" (IndieWire).

Între 23 şi 27 iunie 2021 la Cinema Muzeul Ţăranului Român vor mai fi proiectate şi Falling (de Viggo Mortensen), The Nest (Sean Durkin), Living in Oblivion (Tom DiCillo) sau American Movie (Chris Smith) distins cu Premiul Juriului tot la Sundance iar la Food Hood: Blood Simple (Joel şi Ethan Coen) Slacker (Richard Linklater), Stranger than Paradise (Jim Jarmusch) toate parte a secţiunii Iconic Debuts şi, desigur, filmul omagiat în 2021 pe vizualul festivalului, Bonnie and Clyde regizat de Arthur Penn.

Programul festivalului AIFF 2021

Miercuri 23 iunie 2021
Cinema Muzeul Ţăranului
ora 20:00 - Judas and the Black Messiah, de Shaka King (2021, 126 min, SUA)

Joi 24 iunie 2021
Cinema Muzeul Ţăranului
ora 18:00 - Judas and the Black Messiah, de Shaka King (2021, 126 min, SUA)
ora 20:45 - Falling, de Viggo Mortensen (2021, 112 min, CA, UK, SUA)
Food Hood *
ora 21:45 - Blood Simple, de Joel Coen, Ethan Coen (1984, 99 min, SUA)

Vineri 25 iunie 2021
Cinema Muzeul Ţăranului
ora 17:45 - American Movie, de Chris Smith (1999, 107 min, SUA)
ora 21:00 - The Nest, de Sean Durkin (2020, 107 min, CA, UK)
Food Hood *
ora 21:45 - Slacker, de Richard Linklater (1990, 97 min, SUA)

Sîmbătă 26 iunie 2021
Cinema Muzeul Ţăranului
ora 14:00 - Falling, de Viggo Mortensen (2021, 112 min, CA, UK, SUA)
ora 16:15 - The Nest, de Sean Durkin (2020, 107 min, CA, UK)
ora 18:30 - Lorelei, de Sabrina Doyle (2020, 111 min, SUA)
ora 20:45 - Minari, de Lee Isaac Chung (2020, 115 min, SUA)
Food Hood *
ora 21:45 - Stranger than Paradise, de Jim Jarmusch (1984, 89 min, SUA, DE)

Duminică 27 iunie 2021
Cinema Muzeul Ţăranului
ora 14:00 - Living in Oblivion, de Tom DiCillo (1995, 90 min, SUA)
ora 15:45 - Minari, de Lee Isaac Chung (2020, 115 min, SUA)
ora 18:00 - Lorelei, de Sabrina Doyle (2020, 111 min, SUA)
ora 20:45 - The Assistant, de Kitty Green (2020, 115 min, SUA)
Food Hood *
ora 21:45 - Bonnie & Clyde, de Arthur Penn (1967, 111 min, SUA)

Preţul biletelor:
Cinema Muzeul Ţăranului: 20 lei
Food Hood: Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile şi a prezentării unui test negativ pentru virusul Sars-Cov-2 sau a dovezii vaccinării pentru acelaşi virus.
Proiecţii online pe Eventbook: 10 lei

Pentru informaţii complete despre bilete şi reguli de acces vă rugăm să consultaţi secţiunea bilete: filmedefestival.ro/american-independent-ff/bilete/
Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în română.

Programul proiecţiilor şi noutăţile despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram: @americanindependentff.

Biletele pentru Cinema Muzeul Ţăranului pot fi achiziţionate de pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook, iar intrarea la toate proiecţiile de la Food Hood este liberă, în limita locurilor disponibile.

Asociaţia Cinemascop donează toate încasările care îi revin din biletele vândute pentru filmele din această ediţie către programele educaţionale, vocaţionale, de nutriţie, sănătate şi artistice de la Casa Bună care vizează comunităţile vulnerabile din Ferentari, Jilava şi Judeţul Argeş.

AIFF.5 este organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul: Banca Transilvania şi este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Parteneri: Catena, Europa Cinemas, Asociaţia DACIN SARA, Food Hood, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Eventbook.
Partener media principal: Radio Guerrilla, AGERPRES.
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Menu, Ziarul Metropolis, LiterNet, The Institute, Films in Frame, Movie News, IQ Ads, Smark, A List Magazine, CineGhid, Munteanu, AARC - All About Romanian Cinema, Radio România Cultural.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus