iunie 2021
Festivalul American Independent Film, 2021
Au fost anunţaţi cei şase finalişti ai Concursului de scenarii Write a screenplay for... care în 2021 a avut-o ca ambasador pe actriţa Kira Hagi. Prezentă la deschiderea American Independent Film Festival, aceasta a anunţat proiectele selectate din cele peste 130 de creaţii înscrise în concursul organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe.

Dacă primele ediţii le-au fost dedicate actorilor Sebastian Stan, Anamaria Marinca şi Vlad Ivanov, în 2021 concurenţilor li s-a cerut să scrie un scenariu pentru Generaţia Z, lungmetraj sau miniserie TV.
Peste 130 de proiecte au fost înscrise în cadrul concursului, iar dintre ele, 80 de proiecte au fost scenarii pentru film de lungmetraj, 51 de mini-serie TV şi 5 proiecte au fost înscrise pentru ambele categorii.

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu şi scenaristul Alexandru Baciu au analizat toate proiectele înscrise în cadrul concursului şi au ales proiectele finaliste:

Pentru lungmetraj:
Timp de expunere limitat - Maria Orban
Planeta Jupiter la opoziţie - Maria Ţane

Miniserie TV:
Silvia's Room - Rolando Matsangos
Individual Compus - Simona Sava
Eu cu tine contra restului - Doru Vătavului
Alive in Bucharest - Sergio şi Oliver Zaciu

Pe durata verii, finaliştii vor beneficia de consilierea scenaristului Alex Baciu şi a Ioaninei Pavel, TV producer, HBO Europe, şi vor lucra la dezvoltarea proiectelor de mini-serie TV sau film. La capătul acestui proces, proiectele câştigătoare vor fi alese de acelaşi juriu, căruia i se va alătura şi Kira Hagi în calitate de ambasador al ediţiei din 2021. Câştigătorii vor fi anunţaţi public în această toamnă. Scenariştii proiectelor câştigătoare vor primi sprijin financiar şi consiliere din partea HBO Europe şi Asociaţia Cinemascop pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenarii complete. Autorii câştigători vor primi un sprijin de câte 1000 de euro şi asistenţă pe toată perioada de dezvoltare a proiectelor. O primă formă a scenariilor se preconizează a fi gata la începutul toamnei.


Până pe 27 iunie 2021, American Independent Film Festival vă invită la Cinema Muzeul Ţăranului, outdoor la Food şi online pe eventbook.ro. Spectatorii se pot bucura de cele mai noi şi aşteptate producţii americane independente şi de secţiunile speciale Iconic Debuts, Films on Filmmakers sau Fright at Midnight - Focus Full Moon Pictures, discuţii cu cele mai importante voci din industria americană de film şi un moment muzical cu We Singing Colours, live la Food Hood pe 26 iunie 2021 de la ora 20:00.

Reamintim că American Independent Film Festival, prin Asociaţia Cinemascop, donează, ca în fiecare an, toate încasările care îi revin din biletele. Anul acesta fondurile vor merge către Asociaţia Casa Bună.

Toate detaliile despre program, open-talk-uri şi sesiunile de întrebări şi răspunsuri se regăsesc pe www.filmedefestival.ro.

Iniţiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură şi lifestyle american care îşi propune să folosească popularitatea cinematografului dar şi a valorilor culturale propagate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare şi formative în rândurile unui public român în educaţia căruia aceste valori au un loc semnificativ.

AIFF.5 beneficiază de sprijinul Banca Transilvania şi este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Parteneri: DACIN SARA, Catena, Europa Cinemas, Food Hood, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Eventbook.
Partener media principal: Radio Guerrilla, AGERPRES.
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Menu, Ziarul Metropolis, LiterNet, The Institute, Films in Frame, Movie News, IQ Ads, Smark, A List Magazine, CineGhid, Munteanu, AARC - All About Romanian Cinema, Radio România Cultural


Mai multe despre AIFF.5 puteţi găsi şi pe:
http://filmedefestival.ro/american-independent-ff
Facebook: https://www.facebook.com/AmericanIndependentFF
Instagram: https://www.instagram.com/americanindependentff

Mai multe despre programele Casa Bună pe:
Facebook: https://www.facebook.com/asociatiacasabuna




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus