iunie 2021
Festivalul TIFF 2021
Starul internaţional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generaţiei sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie - 1 august 2021).

 Admiratorii săi vor avea ocazia să-l întâlnească joi, 29 iulie 2021, de la ora 20:30, la Castelul Bánffy din Bonţida, în cadrul unui eveniment cu totul special: Sergei Polunin Up, Close and Personal. Cu o zi înainte, pe 28 iulie 2021, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, celebrul dansator va discuta cu publicul după proiecţia documentarului Dancer (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa sa tumultuoasă.

Biletele pentru cele două evenimente au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro. Sergei Polunin va susţine şi un masterclass la TIFF, detaliile urmând a fi anunţate în curând.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală şi prezenţa scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii. A dansat pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Naţională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din Munchen şi călătoreşte în jurul lumii cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o. În 2019, a dansat alături de balerina Alina Cojocaru în Romeo şi Julieta. Cea mai populară apariţie a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier "Take Me to Church", regizat de David LaChapelle, care a devenit viral şi a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.

În ultimii ani, Sergei Polunin s-a remarcat şi în lumea filmului, în producţii precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes). Supranumit şi "băiatul rău al baletului mondial", din cauza stilului său rebel, a plecărilor intempestive din companii de balet renumite - prima a fost chiar London Royal Ballet, la doar 21 de ani - şi a declaraţiilor controversate, Polunin este protagonistul unui documentar revelator, Dancer (r. Steven Cantor), proiectat la TIFF miercuri, pe 28 iulie 2021, de la 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj. Proiecţia va fi urmată de un Q&A cu starul. Continuarea documentarului, Dancer II, va fi semnată de Anton Corbijn.

Show-ul Sergei Polunin Up, Close and Personal, pe care spectatorii din România vor avea ocazia să-l vadă joi, 29 iulie 2021, de la 20:30, la Castelul Bánffy din Bonţida, va debuta cu proiecţia Bolero, un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mişcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm. Ross Freddie Ray semnează conceptul şi coregrafia spectacolului. Seara va continua cu Sacré, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, şi inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi. Lupta constantă dintre emoţie şi raţiune, tema centrală a spectacolului care a făcut înconjurul lumii, dezvăluie multiplele straturi ale personalităţii lui Polunin, oferind publicului ocazia de a-l descoperi, prin intermediul mişcărilor, ca dansator şi creator, dar mai ales ca om. La final, Sergei Polunin va participa la o discuţie cu publicul şi va oferi detalii din culisele parcursului său artistic spectaculos şi atipic.

Important: În conformitate cu reglementările în vigoare şi luând în considerare numărul de locuri la evenimentul din 29 iulie 2021, de la Castelul Bánffy din Bonţida, va fi permis doar accesul persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului şi al persoanelor care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului.
Documentele necesare pentru acces sunt: adeverinţa de vaccinare sau care certifică rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen (pe hârtie sau pe telefon) şi un act de identitate.

Biletele şi abonamentele pentru ediţia a 20-a au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.
Eveniment organizat cu sprijinul Aqua Carpatica, E.ON, JTI.
Prezentat de Polunin Ink. şi PiArt Vision.
***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania. Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august 2021, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual.
Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca
Prezentat de: Banca Transilvania
Partener principal: Mastercard
Maşina oficială: Mercedes-Benz
Cafeaua oficială: Nespresso
Asigurător oficial: Groupama
Sponsori: Tenaris Silcotub, LIDL, MOL România, Cemacon, Orange, IQOS, Carlsberg , Regina Maria, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, E.ON, Compania de Apa Somes, McDonald, Tazz by Emag, Conceptual Lab by Theo Nissim, JTI, Epson, Emerson, Farmec, Yonder, CSI Romania, Endpoint Protector by CoSoSys
Parteneri: PMA, Lecom, AX Perpetuum, Promelek XXI, Luna Cleaning, Agressione, Ramada, Platinia
Transportator oficial: Tarom
Partener logistic: DHL
Cu sprjinul: Trend Communication
Recomandat de: Europa FM
Susţinut de: TVR, TVR Cluj
Parteneri media: TV5 Monde, Radio România Cultural, Agerpres, Harper's Bazaar, Beau Monde, Cosmopolitan, Femeia, BBC TopGear, Business Review, Iqads.ro, Urban.ro, Cineuropa, Films in Frame, Sinteza, Observator Cultural, Zile şi nopţi, Cinemap, Liternet, Aarc.ro, Munteanu
Parteneri media locali: EBS Radio, Făclia, Infotrafic, Monitorul de Cluj, Maszol, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Transindex, Cluj24, afaceri.news
Partener de monitorizare: mediaTRUST


Ne puteţi urmări pe: tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Instagram | Youtube
Filme oricând şi oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro


Descarcă programul şi catalogul TIFF 2021 aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus