iunie 2021
Festivalul TIFF 2021

Perioada de înscrieri pentru Bursa Alex. Leo Şerban pentru publicistică, presă, critică de film şi cineaşti, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a fost extinsă până pe 27 iunie 2021. Bursa în valoare de 2.500 de euro va fi oferită şi în 2021 în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim.

Ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, bursa le este dedicată tinerilor jurnalişti şi critici de film, dar şi cineaştilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, cu vârsta maximă de 35 de ani. Sunt eligibile proiectele editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog etc) şi cele de lungmetraj - ficţiune sau documentar - aflate în dezvoltare sau pre-producţie.

Dosarele de aplicaţie trebuie să cuprindă o descriere a proiectului, o scrisoare de motivaţie şi CV-ul participantului. Acestea pot fi înscrise prin completarea formularului disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/inscrieri-bursa-alex-leo-serban.

Câştigătorul va fi premiat la gala de închidere a celei de-a 20-a ediţii.

Bursierul ediţiei din 2020 a fost Alexandra Tănăsescu, fondatoarea platformei de jurnalism independent culturaladuba.ro. O menţiune specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită criticului de film Victor Morozov, pentru volumul "Peste graniţă. Cinema-ul românesc în context transnaţional".

Totodată, o Menţiune specială, în valoare de 1.000 de euro, oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim şi TIFF, va recompensa performanţa unui actor român sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2020. Anul trecut, pe scena TIFF a fost premiat actorul Cristi Popa, pentru rolul din Monştri. (r. Marius Olteanu).

"Mă bucur să fiu alături şi în acest an alături de cel mai important festival de film din regiune şi să susţin oamenii creativi şi talentaţi din România. Conceptual Lab continuă şi în 2021 să fie un promotor şi susţinător al proiectelor curajoase şi un partener important al industriilor creative. Credem că industria cinematografică din România are nevoie de toată atenţia noastră iar Bursa "Alex. Leo Şerban" este parte din misiunea noastră de a susţine iniţiativele artistice", declară Theo Nissim, fondator Conceptual Lab.

***
Bursa Alex. Leo Şerban, iniţiată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Romanian Film Initiative, a fost acordată pentru prima dată în 2012, la TIFF, în memoria unuia dintre cei mai importanţi critici de film români, Alex. Leo Şerban, de la a cărui dispariţie se împlinesc 10 ani. Dacă la primele trei ediţii, bursa le era adresată exclusiv tinerilor jurnalişti şi critici de film, câştigătorii beneficiind de un sejur de perfecţionare profesională în contextul creativ al Festivalului de Film Românesc de la New York, Making Waves, organizat de Romanian Film Initiative, începând din 2018 se adresează deopotrivă regizorilor şi scenariştilor.

Completează formularul online

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania. Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august 2021, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual.



Descarcă programul şi catalogul TIFF 2021 aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus