iulie 2021
Festivalul TIFF 2021
Vineri, pe 23 iulie 2021, de la ora 21:30, filmul care deschide cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania la Cluj-Napoca se va vedea şi pe marele ecran din capitală. Bucureştiul se află pe lista celor 20 de localităţi din ţară în care TIFF va proiecta simultan comedia spaniolă multi-premiată Sentimental / The People Upstairs / Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020). Filmul va rula în aer liber, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relaţiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus / Sentimental / The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya şi are pe afiş vedete spaniole precum Javier Cámara, unul dintre actorii favoriţi ai lui Pedro Almodóvar, cunoscut şi din serialele The Young Pope şi Narcos, şi Belén Cuesta (La casa de papel, Parking). La TIFF, filmul este prezentat în cadrul secţiunii Focus Spania.

Proiecţia va avea loc la Roaba de cultură (Parcul Herăstrău), începând cu ora 21:30.


Bilete sunt deja disponibile aici https://eventbook.ro/film/bilete-deschiderea-aniversara-tiff-2021-bucuresti. Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie în vigoare.Descarcă programul şi catalogul TIFF 2021 aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus