august 2021
Festivalul TIFF 2021
Câteva dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului vor fi proiectate în premieră la Sibiu între 6 şi 8 august 2021, în prezenţa regizorilor şi a actorilor, în cadrul celei de-a 15-a ediţii Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu.

Vineri, 6 august 2021, de la ora 17:45, la Cine Gold, sibienii vor putea urmări un film poliţist românesc distins anul trecut cu Premiul special al juriului la Festivalul de la Varşovia: Neidentificat (r. Bogdan George Apetri), în prezenţa protagonistului, actorul Bogdan Farcaş. Lungmetrajul surprinde obsesia unui poliţist de a rezolva un caz, propulsându-l în decizii la limita dintre etică şi abuz de putere. Când detalii din viaţa lui personală ies la iveală, lucrurile iau o turnură neaşteptată. Neidentificat a fost ales drept favorit al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film la TIFF 2021 (Premiul FIPRESCI).

După premiera sold-out în prima zi la TIFF Sibiu, la cererea publicului, documentarul România Sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache) va fi proiectat şi vineri, 6 august 2021, de la ora 21:45, la Muzeul Astra. Iniţiat în urmă cu 10 ani, România Sălbatică aduce pe marele ecran filmări în premieră pentru ţara noastră şi poveşti unice despre biodiversitatea României. În urma adăugării acestei proiecţii, filmul iniţial programat la Muzeul Astra de la ora 21:45, Succes de public (r. Emmanue Courcol) va fi proiectat la ora 20:00 în Sala Mare de la Centrul Cultural "Ion Besoiu".

Povestea unei femei devenite peste noapte persona non grata după ce câinele ei regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou este transformată într-o satiră socială în filmul #dogpoopgirl (r. Andrei Huţuleac). Lungmetrajul va putea fi vizionat în premieră la Sibiu sâmbătă, 7 august 2021, de la ora 18:00 la Cine Gold, cu participarea regizorului Andrei Huţuleac. Distins cu trei premii la Festivalul de la Moscova, inclusiv Trofeul pentru Cel mai bun film străin, #dogpoopgirl a fost desemnat la TIFF 2021 cel mai bun film românesc de debut.

Tot sâmbătă, 7 august 2021, de la ora 21:45, în parcarea supraterană Promenada Sibiu, cei prezenţi la Sibiu vor avea ocazia să vizioneze debutul în regie al lui Octavian Strunilă, în prezenţa acestuia: Complet necunoscuţi, adaptarea românească a comediei-fenomen Perfetti Sconosciuti. Şapte prieteni buni se întâlnesc la cină. Pare a fi o seară normală, până când gazda propune un joc: toată lumea să-şi aşeze telefoanele pe masă, să citească cu voce tare fiecare mesaj primit şi să răspundă la toate apelurile de faţă cu toţi. Lucrurile o iau, evident, razna.

Un action dramatic în decor montan, Tata mută munţii este proiectat în premieră la TIFF Sibiu în prezenţa regizorului Daniel Sandu sâmbătă seara, 7 august 2021, de la ora 21:45, la Muzeul Astra. După ce fiul său dispare în munţi şi căutările iniţiate sunt zadarnice, tatăl său decide să-şi adune propria echipă de salvatori şi să se aventureze în natură.

În ultima zi de festival, duminică, 8 august 2021, de la ora 20:00, cel mai recent film al regizorului Marian Crişan, Berliner, va putea fi urmărit la Cine Gold. Actorul Ovidiu Crişan va veni la final pentru întâlnirea cu publicul.

Întregalde, un film care ridică întrebări despre generozitate şi supravieţuire, poate fi văzut duminică, 8 august 2021, de la ora 21:45, în parcarea supraterană Promenada Sibiu, cu participarea regizorului Radu Muntean, care va răspunde întrebărilor venite din public. Prezentat la Festivalul de Film de la Cannes (2021), filmul urmăreşte trei orăşeni care merg într-un sat din judeţul Alba să doneze pachete cu mâncare. În drumul lor întâlnesc un bătrân pe care vor să-l ajute, dar curând rămân blocaţi într-un şanţ din pădure şi totul se complică.

Bilete disponibile pe tiff.eventbook.ro.

***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania la Sibiu este organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.
Acţiune co-finanţată de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei
Prezentat de Banca Transilvania
Maşina oficială: Mercedes-Benz
Parteneri: Epson, Hotel Parc, Complexul Naţional Muzeal Astra, Habermann Markt, Promenada Mall Sibiu, CineGold, Assault Security, Kiss FM, Kulinarium
Parteneri media: Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Sibiu 100%, Tribuna, Kiss FM, Mesagerul de Sibiu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

***
Ne puteţi urmări pe:
sibiu.tiff.ro | FB: TIFFSibiu | Twitter: TIFFRomania | Instagram

Filme oricând şi oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.


Descarcă programul şi catalogul TIFF 2021 aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus