septembrie 2021
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2021
Tudor Chirilă recomandă programul celei de-a 28-a ediţii a festivalului Astra Film de la Sibiu. În mesajul său, care va fi transmis în deschiderea festivalului, Tudor Chirilă se referă la importanţa filmului documentar, respectiv la impactul pe care îl poate avea asupra publicului un eveniment cultural de talia Astra Film Festival.

 Evenimentul de deschidere va avea loc duminică, 5 septembrie 2021 (ora 18:00), la Scena Lac din Muzeul Astra. Festivalul Astra Film de la Sibiu se va desfăşura în perioada 5-12 septembrie 2021 în aer liber, săli de cinema şi online. Şi în 2021 vor avea loc proiecţii de film vizionate din bărci, în cadrul unui pro-gram special: "Bărcile de salvare".

Producţia Galei de deschidere este realizată de regizoarea Carmen Lidia Vidu. Imediat după aceea, va fi proiectat filmul Acum ştii (2021 - Franţa, r. Emmanuel Cappellin) - despre schimbările climatice care aruncă lumea în colaps, după care va urma un concert Martyn Jacques of The Tiger Lillies.
 Bilete la evenimentul de deschidere, la linkul: https://www.astrafilm.ro/ro/program-orar?date=5

Tudor Chirilă: Documentarul aduce zona aceea de echilibru de care are nevoie un om ca să înţeleagă lumea

"Între 5 şi 12 septembrie 2021 are loc Festivalul Astra Film, unde poţi să vezi poveşti reale despre oameni ca noi, ca mine, ca tine", spune Tudor Chirilă în mesajul prin care cheamă publicul la cel mai important eveniment cinematografic al filmului documentar din România.

"Într-o lume în care suntem invadaţi de tot felul de ştiri şi teorii despre ce se întâmplă cu lumea asta (Încotro ne ducem? Cum o înţelegem? Care sunt mecanismele care pun în mişcare lumea noastră?), documentarul vine să aducă zona aceea de echilibru de care are nevoie un om ca să înţeleagă lumea", arată artistul.

"Mă numesc Tudor Chirilă şi vreau să-ţi spun că e o ocazie bună să nu ratezi un festival de Film Documentar. Ia-ţi prietenii, fă-ţi o gaşcă, deschide-ţi ochii, deschide-ţi mintea, ascultă poveşti. Trăieşte! Mergi la festival. Documentarul contează. În România, din 1993, la Astra Film Sibiu", mai spune Tudor Chirilă.

Dumitru Budrala: Tudor Chirilă este iubit de publicul tânăr pe care ni-l dorim alături de festival

Directorul-fondator al festivalului Astra Film Sibiu crede că în rândul publicului care va participa la cele 200 de evenimente cinematografice se vor regăsi numeroşi tineri, o tendinţă în creştere, vizibilă deja la ultimele ediţii.

"În fiecare an ne dorim să aducem publicul tânăr la Festivalul Astra Film. Ştim că Tudor Chirilă este iubit de publicul tânăr. A avut tot timpul mesaje educaţionale, echilibrate, de impact. Este un om al adevărului, la fel cum şi rolul filmul documentar este de a prezenta adevărul. Cu siguranţă că mesajele transmise de Tudor Chirilă şi venirea acestuia alături de Astra Film Festival înseamnă un câştig pentru public.".

#AFFStudentPass, cardul special pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

De altfel, organizatorii festivalului Astra Film de la Sibiu au oferit în 2021 #AFFStudentPass, un card special de acces pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii din România şi din străinătate. Cei care achiziţionează #AFFStudentPass au acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniştilor din industrie şi la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile), plus cazare 7 nopţi în perioada 5-12 septembrie 2021, în centrul Sibiului, la căminele Universităţii "Lucian Blaga".

Cardul #AFFStudentPass poate fi achiziţionat de pe Eventbook: https://bit.ly/3ygg1aa.

A 28-a ediţie Astra Film Festival - Festivalul Internaţional de Film Documen-tar de la Sibiu celebrează viaţa, în toată diversitatea ei, prin cele peste 200 de evenimente cinematografice. Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală şi de Est, AFF Sibiu este un eveniment esenţial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură şi o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

Programul complet al festivalului Astra Film Sibiu: https://bit.ly/3kvT7G9

Organizat de: Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film
Cu sprijinul: Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Forumul Cultural Austriac, Uniunea Cineaştilor; Filarmonica de Stat Sibiu
Cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă
Astra Film Festival se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.
Sponsori: HBO, DPD România, Materom Auto-haus, Cinelab, Ursus, Nod Pub, The Refresh, Kulinarium, Sonne Restaurant Cafe
Parteneri media: TV5 Monde, Rock FM, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews, News.ro, Newsweek, Spotmedia, Scena9, Avantaje, LiterNet, Cineuropa, Film New Europe, Movienews, All About Romanian Cinema, Films in frame, Urban,ro, Turnul sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Ştiri de Sibiu, Capital cultural, Zile şi nopţi, Revista Transilvania, Hermanstaedter Zeitung
Partener de comunicare: PiArt Vision
0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus