octombrie 2021
Les Films de Cannes à Bucarest, 2021
În urma anunţării noilor reguli de siguranţă sanitară, cea de-a 12-a ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest continuă să aducă filmele şi evenimentele anunţate, modificându-şi programul pentru a respecta noile restricţii ce intră în vigoare din 25 octombrie 2021.

 Mai mult, echipa festivalului a pregătit proiecţii suplimentare cu o parte din titluri încercând să vină în întâmpinarea cererilor primite până la această dată de la spectatori.  De asemenea, orele de începere ale proiecţiilor din perioada 25-31 octombrie 2021 au fost devansate pentru a se încadra noilor reguli cuprinse în hotărârea de guvern HG 91 din 22.10.2021.
Programul actualizat ce cuprinde toate schimbările a fost publicat şi poate fi consultat pe: www.filmedefestival.ro şi www.eventbook.ro.

Programul online din Orange TV Go, cel de la Cinemateca Union precum şi detaliile privind gala 88 de minute cu Victor Rebengiuc rămân neschimbate. Spectatorii se vor putea întâlni cu marele actor Victor Rebengiuc care va fi în conversaţie cu Cătălin Ştefănescu la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României vineri, 29 octombrie 2021, de la ora 19:30.

Ca în fiecare an, în programul festivalului revine şi Managing Talents, evenimentul dedicat actorilor care a ajuns în 2021 la cea de-a 6-a ediţie.

Cristian Mungiu, iniţiatorul acestui program explică mai jos în ce constă atelierul anul acesta, într-o scrisoare deschisă:

"Dear talents, dragii noştri actori şi actriţe,
De ani de zile de acum, încercăm în fiecare an ca pe perioada Les Films de Cannes à Bucarest să organizăm evenimentul Managing Talents
- menit să vă ajute să vă puneţi în valoare talentul şi înzestrarea - să vă inspire să vă pregătiţi mai bine, să vă prezentaţi mai bine, să aveţi acces la informaţii şi profesionişti relevanţi care să vă faciliteze o carieră cât mai împlinită - naţională şi internaţională.
Agenţii Avy Kaufman şi Richard Cook, directorii de casting ai agenţiilor Avy Kaufman Casting sau The Lisa Richards Agency, au fost prezenţi de-a lungul anilor la Managing Talents
- iar destui dintre voi au căpătat reprezentare internaţională - şi roluri - după participarea la workshop. Iar anul acesta nu face excepţie.

Sâmbătă, 30 octombrie, vă oferim posibilitatea să urmăriţi în avanpremieră şi exclusivitate filmul câştigător al Leului de Aur la ediţia de anul acesta a festivalului de la Veneţia
, L'Événement, în care protagonista este o actriţă franceză de origine română, Anamaria Vartolomei. Proiecţia va fi urmată de o discuţie liberă cu Anamaria - despre cariera în altă limbă decât cea în care te-ai născut, despre succes, management, oportunităţi şi alegeri.

Totodată, vă mai pregătim o surpriză
- practică şi folositoare - sperăm. Lăsaţi aparatele deschise şi rămâneţi cu ochii pe Managing Talents. Şi nu uitaţi: accesul la eveniment e rezervat exclusiv actorilor - locurile sunt limitate - iar în sală vor avea acces primii înscrişi - şi care respectă condiţiile de participare la evenimente stabilite de autorităţi.
Detalii despre înscriere pe filmedefestival.ro, la secţiunea Managing Talents
."

Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu din judeţul Bacău până la 6 ani. A descoperit actoria la şcoală şi a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul My Little Princess, unde a avut-o ca parteneră pe celebra actriţă franceză Isabelle Huppert. Acest prim rol a fost bine primit de criticii de film, aducându-i o nominalizare la premiul Lumières pentru cea mai promiţătoare actriţă. La Festivalul de la Cannes din următorul an (2012), a fost aleasă să apară pe afişul secţiunii Semaine de la critique. A mai jucat în filme precum Jacky au royaume des filles (2014) sau L'Idéal (2016) care a fost scris şi regizat de Frédéric Beigbeder. În 2017, a interpretat unul dintre rolurile principale din L'Échange des princesses.

Filmul L'Événement, în regia lui Audrey Diwan, este o adaptare după povestea autobiografică a romancierei Annie Ernaux. Acţiunea are loc în Franţa anilor 1960, înainte ca avortul să fie legalizat. Producţia prezintă călătoria unei tinere studente care rămâne însărcinată, interpretată de actriţa Anamaria Vartolomei. Filmul va fi arătat în cadrul evenimentului într-o proiecţie specială închisă, în avanpremieră, cu sprijinul Independenţa Film, distribuitorul naţional al peliculei.

Programul Managing Talents este prezentat de Apa Nova.
88 minute cu Victor Rebengiuc este un eveniment realizat cu sprijinul Sun Wave Pharma.

După Les Films de Cannes à Iaşi, ce a avut loc în weekendul 23-24 octombrie 2021 şi care le-a avut invitate speciale pe Teodora Ana Mihai, regizoarea filmului La Civil şi pe Irina Margareta Nistor, ediţiile regionale de la Cluj şi Timişoara vor continua între 5-7 noiembrie 2021 şi, respectiv, 12-14 noiembrie 2021.

Cea de-a 12-a ediţie Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiţie al evenimentului.
Inspirat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: Sun Wave Pharma, Apa Nova, Groupama, Dacin Sara, Mercure Hotels, Catena
Proiect cultural finanţat de: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Centrul Naţional al Cinematografiei, SACD, Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România
Proiect cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul programului 'Bucureşti - Oraş deschis' 2021. Pentru informaţii detaliate despre Programul de finanţare al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ARCUB, puteţi accesa www.arcub.ro.
Maşina oficială: Renault
Cafeaua festivalului: Nespresso
Festival hub: Lokal
Parteneri: Muzeul Naţional de Artă al României, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Română, Avanpost, Multimedia Est, Europa Cinemas, Serve, Librăriile Cărtureşti, Grădina Verona, Eventbook
Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR, Agerpres
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, Film Menu, iQAds, Smark, Movie News, LiterNet, The Institute, ELLE, Senso TV, Tonica, AARC, CineGhid, Munteanu, Films in Frame, Radio România Cultural, Blitz TV, Dentsu, Igloo
Partener cultural: RFI RomâniaDescarcă programul Les Films de Cannes à Bucarest 2021 aici


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus