octombrie 2021
Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional Serile de chitară, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, se desfăşoară anul acesta la Bucureşti, Sibiu şi Braşov în perioada 4-17 noiembrie 2021 şi propune publicului meloman recitaluri şi concerte cu orchestra la care vor participa câţiva dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, alături de muzicieni români consacraţi.

Festivalul capătă amploare prin colaborările cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, alături de care chitaristul argentinian Pablo Màrquez va cânta în premieră mondială "Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti, op. 174", intitulat "Aluvión", de Dan Dediu, şi Orchestra de Cameră Radio avându-i ca solişti pe membrii duo-ului Bandini-Chiacchiaretta (chitară-bandoneon), care vor dedica o seară specială muzicii lui Astor Piazzolla, de la a cărui naştere aniversăm 100 de ani. 3 recitaluri solo la Bucureşti şi Braşov susţinute de către cei mai sus menţionaţi, cărora li se va alătura unul dintre cei mai titraţi şi apreciaţi tineri chitarişti ai momentului, italianul Andrea de Vitis, 2 concerte de duo susţinute de muzicieni români (Duo Kitharsis şi Duo Soare-Bănescu), 5 prime audiţii absolute, masterclass-uri pentru elevi şi studenţi - acestea sunt evenimentele care sperăm că, în aceste timpuri dificile, vor readuce bucuria în sufletele spectatorilor care urmăresc de 10 ediţii acest proiect devenit un reper cultural în peisajul chitaristic şi muzical românesc.

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro. Evenimentele se vor desfăşura conform reglementărilor în vigoare. Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de vaccinare şi se face în limita a 30% din capacitatea maximă a sălilor. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertelor.

Intrarea la concerte este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la [email protected], cu excepţia sălilor unde se desfăşoară concertele cu orchestra şi a concertului cameral de la Sala Patria din Braşov.

Concertele (6 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 16 noiembrie 2021 / Bucureşti) vor putea fi urmărite şi în direct, online, pe pagina de youtube a Asociaţiei Culturale Kitharalogos.

Festivalul Internaţional Serile de chitară, 2021
Program

Concerte


Bucureşti

6 noiembrie 2021, Ora 19:30
Recital Pablo Márquez

În program: Milan, Sor, Chopin, Ponce
Sala de concerte "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti

12 noiembrie 2021, ora 19
Recital Duo Kitharsis

În program: Chopin, Tárrega, Bartók, Piazzolla, Mălăncioiu ş.a.
Palatul "Tinerimea Română", Bucureşti

13 noiembrie 2021, ora 19:30
Recital Andrea de Vitis (Italia
)
În program: de Falla, Gilardino, Villa-Lobos, Castelnuovo-Tedesco
Sala de concerte "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti

16 noiembrie 2021, ora 19
Recital "O, gloriosa Domina"

Duo Costin Soare - Ioan Bănescu
În program: Bakfark, Narvaez, da Milano, Weiss, Variu, Murariu, Petrache
Sala Auditorium a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti

17 noiembrie 2021, ora 19
Concert cu orchestra: Duo Bandini-Chiacchiaretta / chitară-bandoneon (Italia), dirijor: Marijn Simon (Olanda), Orchestra de Cameră Radio
În program:
Astor Piazzolla - Anotimpurile şi Dublul concert pentru bandoneon, chitară şi orchestră
Sala Radio, Bucureşti

Sibiu

4 noiembrie 2021, ora 19
Concert cu orchestra: Pablo Márquez (Argentina/Elveţia)
Dirijor: Horia Andreescu, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
În program: Dan Dediu - "Concertul pentru chitară, orchestră de coarde şi 2 percuţionişti", op. 174 (primă audiţie absolută)
Sala Thalia, Sibiu

Braşov

16 noiembrie 2021, ora 19
Recital "Le Grand Tango"
Duo Bandini-Chiacchiaretta
/ chitară-bandoneon (Italia)
în program: Astor Piazzolla
Sala Patria, Braşov

Masterclass - Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

7 noiembrie 2021, orele 12-16
Masterclass Pablo Márquez

14 noiembrie 2021, orele 12-16
Masterclass Andrea de Vitis

15 noiembrie 2021, orele 15-19
Masterclass Giampaolo Bandini 

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; Savvy Finance; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.
Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Filarmonica Braşov, Institutul Italian de Cultură, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), ICon Arts Transilvania 2022, Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română", Fundaţia ACCUMM.
Parteneri media: Radio România Muzical, Agerpres, Radio Trinitas, Agenţia de Carte.ro, LiterNet.ro, BookHub.ro, Revista Profil Cultural.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus