aprilie 2022
Premiile Gopo, 2022
La cea de-a XVI-a ediție a Premiilor Gopo, industria cinematografică din România își exprimă solidaritatea față de creatorii de film din Ucraina. Uniți prin film este mesajul campaniei prin care toți iubitorii de cinema se vor putea implica în ajutorarea profesioniștilor ucraineni din domeniu, a căror viață și activitate artistică au fost grav afectate de conflictele armate din țara lor. Pentru a contribui la susținerea acestora și pentru a asigura supraviețuirea unui domeniu puternic zguduit de contextul războiului, începând de astăzi, creatorii și cinefilii din România pot dona 2 euro, trimițând un sms cu textul FILM la 8840.

Toate fondurile obținute în cadrul campaniei vor fi distribuite către profesioniștii din industria ucraineană de film cu ajutorul Coaliției Internaționale pentru Cineaști aflați în situații de Risc (ICFR), un organism înființat de Academia Europeană de Film, împreună cu Festivalul Internațional de Film de la Amsterdam și Festivalul Internațional de Film Rotterdam. În contextul izbucnirii conflictelor din Ucraina, Coaliția a lansat un Fond de Urgență pentru Cineaști, care sprijină realizatorii de film cu mici granturi ce pot acoperi cheltuieli temporare de relocare, taxe legale și administrative (vize), dar și alte categorii de cheltuieli urgente.

Printr-un sms cu textul FILM trimis la 8840, oricine poate contribui la dezvoltarea Fondului de Urgență pentru Cineaști, sprijinind astfel profesioniștii dintr-un sector care, nefiind considerat prioritar, se luptă să supraviețuiască în vreme de război. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Uniți prin film este o campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.

Alăturându-se acestui demers, Gala Premiilor Gopo oferă reprezentanților industriei de film și publicului cinefil din România instrumentele necesare pentru a acționa în sprijinul creatorilor din Ucraina. Întreaga campanie de imagine a Premiilor Gopo 2022 împrumută culorile drapelului ucrainean, într-un mesaj de solidaritate față de vecinii noștri.

Evenimentul care celebrează performanțele creatorilor români din domeniul cinematografiei va avea loc în 2022 pe data de 3 mai, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București, și va fi transmis în direct pe VOYO, TIFF Unlimited și premiilegopo.ro.

În weekend-ul 8-10 aprilie 2022, pe TIFF Unlimited vor fi difuzate online filmele nominalizate la categoria Cel mai bun film european la Premiile Gopo 2022. Ele vor putea fi vizionate gratuit timp de 24 de ore, o parte dintre ele urmând să fie disponibile ulterior exclusiv abonaților. Filmele nominalizate în 2022 la categoria Cel mai bun film european sunt: Adieu les cons / Adio, proștilor! (r. Albert Dupontel), Another Round / Încă un rând (r. Thomas Vinterberg), Les traducteurs / Traducătorii (r. Régis Roinsard), Annette (r. Leos Carax) și Portrait de la jeune fille en feu / Portretul unei femei în flăcări (r. Céline Sciamma). Lista completă a nominalizărilor este disponibilă online și poate fi consultată pe website-ul evenimentului: https://premiilegopo.ro/nominalizari.

***
Premiile Gopo 2022 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Finanțat de: Ministerul Culturii
Cu sprijinul: CNC, Dacin Sara, Babel Communication
În parteneriat cu: Primăria Municipiului București prin ArCub.
Sponsori principali: Apa Nova o companie Veolia, Banca Transilvania, Cellini, Promenada
Mall București, Promenada Mall Sibiu
Sponsori: Aqua Carpatica, IQOS, Conceptual Lab by Theo Nissim
Parteneri: BlackCab, Domeniile Averești, Domeniile Sâmburești, Reea, Grand Hotel
Bucharest, Ginissima, GETT'S Salons, Pop Cola
Servicii profesionale: PwC
Parteneri media principali: VOYO, PRO CINEMA
Parteneri media: ROCK FM, Libertatea, ELLE, VIVA!, A List Magazine, Radio România
Cultural, Cinemap, Zile și Nopți, Films in Frame, Decât O Revistă, IQAds, Urban.ro, Life.ro,
The Woman, Revista BIZ, Hot News, Cover Stories, LiterNet, Movie News, All about Romanian Cinema
(AaRC).
Partener monitorizare: mediaTRUST


Ne puteți urmări pe:
Website: https://premiilegopo.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/PremiileGopo/
Instagram: https://www.instagram.com/premiilegopo/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus