aprilie 2022
Premiile Gopo, 2022
Cele cinci filme nominalizate la categoria Cel mai bun film european, la a 16-a ediție a Premiilor Gopo, vor fi difuzate online pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), în weekend-ul 8-10 aprilie 2022.

Filmele pot fi vizionate gratuit timp de 24 de ore de la momentul difuzării. Ulterior, unele titluri vor fi disponibile exclusiv pentru abonați.

Cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care premiază creatorii din industria de film din România, va avea loc pe 3 mai 2022, la Teatrul Național din București, și va fi transmisă în direct pe unlimited.tiff.ro. Lista tuturor nominalizărilor poate fi consultată pe premiilegopo.ro.

Zilele acestea, echipa Premiilor Gopo a demarat campania UNIȚI PRIN FILM, în sprijinul profesioniștilor ucraineni din domeniu, a căror viață și activitate artistică au fost grav afectate de război. Printr-un sms cu textul FILM, trimis la 8840, oricine poate contribui la dezvoltarea Fondului de Urgență pentru Cineaști.

Program 8-10 aprilie 2022

Vineri, 8 aprilie 2022

Ora 20.00 - Adieu les cons / Adio, proștilor!
r. Albert Dupontel | Franța
Cu: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer, Philippe Uchan

O comedie care trece pe nesimțite de la un gen la altul și atinge subiecte grele pe un ton reconfortant. După ce află că este grav bolnavă, o coafeză decide să își caute copilul pe care l-a abandonat pe când avea doar 15 ani. În hățișul birocratic pe care trebuie să-l parcurgă, se intersectează cu un funcționar aflat pe punctul de a ceda psihic și cu un arhivist nevăzător vivace.
6 premii César, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cel mai bun scenariu, în 2021

Ora 22.00 - Another Round / Încă un rând
r. Thomas Vinterberg | Danemarca
Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe

Mads Mikkelsen e sublim în această tragicomedie despre patru profi de liceu care se dedică unui experiment ce scapă de sub control. Ei testează teoria care spune că o anumită concentrație de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, stimulându-ne creativitatea...
Zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

Sâmbătă, 9 aprilie 2022

Ora 20.00 - Les traducteurs / Traducătorii
r. Régis Roinsard | Franța, Belgia
Cu: Olga Kurylenko, Alex Lawther, Sidse Babett Knudsen, Patrick Bauchau, Riccardo Scamarcio, Lambert Wilson, Eduardo Noriega

Un thriller cu hackeri și traducători de literatură - improbabilă alăturare -, dar palpitant pusă în scenă. Nouă traducători angajați să traducă mult-așteptatul volum final al unei trilogii de succes sunt închiși într-un buncăr luxos. Când primele zece pagini ale manuscrisului apar pe internet, experiența se transformă în coșmar. Hoțul e printre ei?

Ora 22.00 - Annette
r. Leos Carax | Franța, Mexic, SUA
Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle

Los Angeles. Doi îndrăgostiți într-o lume glamorous: un stand-up comedian și o cântăreață de operă. Adorați de public și media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant și stabil. Doar că apariția primului lor copil, Annette, o fetiță cu un destin exemplar, le va da amândurora viața peste cap. "Un film fantezist care atacă cele mai prețuite fantezii ale culturii noastre. Complet ireal și complet real" - The New York Times
Premiul pentru regie, Cannes 2021


Duminică, 10 aprilie 2022

Ora 20.00 - Portrait de la jeune fille en feu / Portretul unei femei în flăcări
r. Céline Sciamma | Franța
Cu: Noémie Merlant, Adèle Haenel

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze portretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește.
Premiul pentru Cel mai bun scenariu și Queer Palm, pentru cea mai bună producție LGBTQ, Cannes 2019; 9 nominalizări la Premiile César

***
TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și inspiră. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri, premiere gratuite și gale live.
Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.
***

Ne puteți urmări pe:

unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus