aprilie 2022
Festivalul TIFF 2022

În 1969, întreaga planetă urmărea în direct, cu sufletul la gură, primul pas pe care omenirea îi făcea pe Lună. În 2022, Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie 2022, Cluj-Napoca) te invită să retrăiești emoțiile și intensitatea acelui eveniment legendar, într-un cine-concert de senzație. Moonwalk One, filmul care spune povestea spectaculoasă a misiunii Apollo 11, va putea fi urmărit pe 21 iunie 2022, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, acompaniat live de artiștii francezi de la Invaders.

Cumpără bilete

Moonwalk One îmbină imagini de arhiva NASA cu reacțiile oamenilor de pretutindeni, care au urmărit aselenizarea din fața televizoarelor. Explorând dimensiunea filozofică și poetică a misiunii fără precedent, documentarul regizat de Theo Kamecke relatează acest eveniment lunar așa cum a fost el trăit la acea vreme, drept o aventură umană incredibilă. Pe muzica francezilor de la Invaders, invitați speciali la #TIFF2022, epopeea științifică reușește să redea intensitatea și dramatismul momentului care a marcat istoria omenirii. Compoziția originală care va însoți proiecția documentarului este nuanțată de Kraut și Space Rock, două stiluri muzicale apărute la sfârșitul anilor '60 și inspirate din explorarea spațiului.

"Am vrut să creăm o epopee atemporală, care să dea pe spate publicul"

O formație muzicală înființată de Nicolas Courret, artistul care va acompania proiecția filmului la tobe și sintetizatoare și cel care a creat sample-urile muzicale care vor sta la baza orchestrației originale, Invaders a pornit ca un duo, alături de pianistul David Euverte. Special pentru cine-concertul Moonwalk One, în 2020 s-a alăturat formației și Nicolas Bonniere, care va condimenta sound-ul original cu acordurile și efectele speciale ale chitarei electrice. Cei trei muzicieni invitați la #TIFF2022 le promit spectatorilor o seară (aproape) în imponderabilitate.

Nicolas Courret a fost toboșar al grupului rock Eiffel și a lucrat cu artiști precum muzicianul Bertrand Burgalat, scriitorul Michel Houellebecq, formația The Married Monk sau cântărețul Olivier Mellano. Compune frecvent muzică și pentru teatru, alături de artiști precum cei din faimoasă companie franceză Royal de Luxe (teatru de stradă cu marionete mecanice gigant) sau alături de David Euverte pentru seria de copii "Dans La Toile", regizată de Emma Carré. Pasionat de cinema, înainte de cine-concertul MoonWalk, Nicolas Courret a creat muzica pentru iconicul film horror Carnival of Souls, regizat de Herk Harvey.

Cine-concertul Moonwalk One este o coproducție Clair Obscur / Traveling Festival, Le Jardin Moderne, Les Tontons Tourneurs cu sprijinul Consiliului Departamental al orașului Rennes.

Partener: Institutul Francez din Cluj Napoca
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus