mai 2022
Festivalul TIFF 2022
Într-un moment în care cinematografia română are nevoie, mai mult decât oricând, de încurajarea tinerelor talente și a pregătirii lor pentru rigorile unui sistem de producție și distribuție aflat în permanentă schimbare, Festivalul Internațional de Film Transilvania anunță deschiderea înscrierilor pentru atelierul Transilvania Talent Lab (TTL), deschis în 2022 tinerilor până în 35 de ani, regizori, scenariști sau producători din România sau Republica Moldova, absolvenți ai unei facultăți de profil sau care au o minimă experiență relevantă în domeniu. Înscrierile au loc până pe 3 iunie.

TTL a fost înființat acum 10 ani cu scopul de a ajuta la perfecționarea unor tineri cineaști, la descoperirea unor talente noi și la dezvoltarea unor proiecte aflate în lucru în faze diferite de producție. Între regizorii deja afirmați care au participat la programul TTL îi amintim pe Ruxandra Ghițescu, Monica Stan, Marius Olteanu, Andreea Borțun sau Cristina Groșan. După patru ediții de succes, TTL s-a concentrat de-a lungul următoarelor ediții pe formarea și profesionalizarea celor interesați de programarea și managementul sălilor de cinema, iar din 2022 programul revine în formatul gândit inițial, destinat tinerilor cineaști.

Transilvania Talent Lab se va desfășura în perioada 21-25 iunie 2022. Timp de 5 zile, la Cluj, 12 oameni pasionați de film vor parcurge toate etapele realizării unui film. Ei vor participa la proiecții speciale din cadrul TIFF, seminarii și masterclass-uri despre regie, scenariu, producție, surse de finanțare, marketing, platforme streaming sau strategii de festival și vor avea șansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialiști renumiți din industria filmului, români și străini, prezenți la TIFF.

"Transilvania Talent Lab se reinventează dar, de fapt, revine la misiunea inițială, aceea de a-i ajuta pe cei tineri să-și găsească mai ușor drumul, să aibă parte de un ghidaj profesionist din partea unor experți și cineaști deja apreciați pe plan internațional. Schimbările majore din ultimii ani (influența platformelor de streaming în tot ciclul realizării filmelor, explozia de filme independente, realizate fără ajutor de la CNC, diversificarea genurilor abordate în filmul românesc) ne-au convins că e oportun să continuăm investiția în educația tinerelor talente, cu atât mai mult cu cât, an de an, apar filme remarcabile care confirmă pe plan internațional și arată că România este în continuare pe val. Obiectivul TTL în următorii ani este acela de a deveni un program tailor-made care să se desfășoare pe durata întregului an, prin care TIFF să sprijine dezvoltarea celor mai bune proiecte prezentate în TTL", declară Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanților, indiferent de domeniul din care provin: Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), Producție (producerea unui proiect cinematografic) și Marketing/Distribuție & Festivaluri.

Înscrierile pentru Transilvania Talent Lab se derulează în perioada 20 mai - 3 iunie 2022. Toți cei interesați să participe trebuie să se înscrie online pe www.tiff.ro, urmând pașii aplicației electronice:

Click pentru a completa formularul de înscriere

Regulamentul complet poate fi consultat aici: tiff.ro/ttl/regulament.

***
Ne puteți urmări pe:
tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Instagram | Youtube
Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.
***
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăra și Consiliul Local Cluj-Napoca, Institutul Cultural Român
Prezentat de: Banca Transilvania
Mașina oficială: Mercedes-Benz
Cafeaua oficială: Nespresso
Asigurător oficial: Groupama
Sponsori: Mastercard, Vodafone, TenarisSilcotub, LIDL, Cemacon, MOL România, Bârlog, IQOS, Regina Maria, E-ON, Compania de Apa Somes, McDonalds, Persil, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, JTI, Conceptual Lab by Theo Nissim, Domeniile Averesti, Pop Cola, Farmec,.msg România, Yonder, CSI
Parteneri: PMA, Lecom, AX Perpetuum, Biotrem, Promelek XXI, Luna Cleaning, Supercom, Verdino
Transportator oficial: Tarom
Asigurător oficial: Groupama
Partener logistic: DHL
Partener media principal: PRO Cinema
Recomandat de: Europa FM
Parteneri media: Libertatea, ELLE, VIVA!, Avantaje, Radio România Cultural, Radio Europa Liberă, TV5, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Films in Frame, A List Magazine, Cinemap, Zile și Nopți, AGERPRES, Revista BIZ, Life.ro, Observator Cultural, LiterNet, AaRC
Parteneri media locali: Afaceri.news, Făclia, Maszol, Monitorul de Cluj, Muzzix, Radio Cluj, Radio Transilvania, Ziua de Cluj
Partener de monitorizare: mediaTRUSTDescarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus