iunie 2022
Festivalul TIFF 2022
Au mai rămas doar 10 zile până la startul oficial al celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, așa că așteptarea luat sfârșit! Începând de astăzi, programul festivalului este disponibil în TIFF Official App și pe tiff.eventbook.ro. Să-nceapă vânătoarea de filme și evenimente! Ne vedem la Cluj-Napoca, între 17 și 26 iunie 2022!

Descoperă programul complet și cumpără bilete la TIFF 2022!

Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, tot astăzi am pus în vânzare biletele pentru două dintre cele mai apreciate evenimente incluse an de an în programul festivalului. Secțiunea Film Food se întoarce cu trei experiențe cine-culinare senzaționale, iar la Vlaha, în Parcul de sculpturi Arkhai, ți-am pregătit o întâlnire muzicală specială cu Romulus Cipariu, un maestru al țambalului, care va concerta în seara proiecției Buena Vista Social Club.

Duminică, 19 iunie 2022
18.30 - Clubul de gătit @ Cercul Militar
20:00 - Cină @ DaPino by chef Cezar Munteanu

O comedie romantică savuroasă în care protagonista redescoperă pasiunea pentru gastronomie după divorțul de cel care i-a fost alături vreme de 40 de ani, urmată de o cină pregătită de chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai prolifici maeștri ai artei culinare din România.
Cumpără bilete


Luni, 20 iunie 2022
18.30 - Pâinea noastră @ Cercul Militar
20:00 - Cină @DaPino prezentată de Ambasada Israelului în România

Un documentar despre festivalul israelian unde bucătarii arabi și evrei se întâlnesc pentru a-și celebra istoria culinară comună, urmat de o cină pregătită de un chef cu origini israeliene, care va include preparate inspirate de aromele bucătăriei evreiești tradiționale.
Cumpără bilete


Marți, 21 iunie 2022
19:00 - Spirit nordic @ Cercul Militar
20:00 - Cină @DaPino by chef Sergiu Giulean

Distins cu două Stele Michelin, Koks a devenit faimos pentru maniera unică în care Chef Poul Andrias Ziska și echipa sa reinterpretează bucătăria tradițională locală din insulele Feroe, într-un spațiu inspirat din poveștile cu hobbiți. Filmul spune povestea lor, iar proiecția va fi urmată de o cină pregătită de talentatul chef Sergiu Giulean, care face magie în bucătăria DaPino de mulți ani, și a gătit pentru oaspeți de seamă ai TIFF-ului.
Cumpără bilete

Un one-man-show unic în lume, oferit de singurul interpret care-și acompaniază țambalul la voce, va transforma Parcul de sculpturi Arkhai într-un loc al magiei. Pornind de la folclorul românesc, trecând prin creații clasice și ajungând până la cele mai îndrăgite piese rock, muzica autentică, fascinantă și plină de temperament a artistului sibian Romulus Cipariu te va fermeca la Vlaha marți, pe 21 iunie 2022, de la ora 20:30.

Recitalul susținut de maestrul țambalului va fi urmat de o proiecție specială a documentarului Buena Vista Social Club, nominalizat în 2000 la Premiile Oscar.
Cumpără bilete

Evenimente de neratat la #TIFF2022

Asigură-ți din timp locuri la prima proiecție din România a documentarului Citizen Ashe, incredibila poveste a tenismanului și activistului Arthur Ashe. Lider la Wimbledon, US Open și Australian Open și primul jucător de culoare selectat în echipa ce a reprezentat SUA la Cupa Davis, sportivul a militat pentru drepturile tuturor cetățenilor oprimați din întreaga lume, iar viața lui face subiectul producției semnate de regizorii Rex Miller și Sam Pollard.

La proiecția programată duminică, pe 19 iunie 2022, de la ora 17:45, invitat special va fi nimeni altul decât Ilie Năstase, prezent la TIFF pentru prima vizionare cu public a unei versiuni work in progress a filmului Nasty, realizat de Tudor Giurgiu, Președintele festivalului.
Cumpără bilete

Concertele și cine-concertele #TIFF2022

Cine-concert Nosferatu, cu participarea Operei Maghiare Cluj
Sâmbătă, 18 iunie 2022, ora 21:45 @ Castelul Bánffy - Bonțida

În 1922, un film a schimbat cinematografia și a definit genul horror. 100 de ani mai târziu, Festivalul Internațional de Film Transilvania îl readuce pe marele ecran, într-un cine-concert de excepție. O versiune restaurată a filmului Nosferatu, capodopera legendarului regizor F.W. Murnau, va fi proiectată la Castelul Bánffy în cadrul #TIFF2022, coloana sonoră fiind asigurată live de artiștii Operei Maghiare Cluj.
Cumpără bilete


Cine-concert Moonwalk One, acompaniat live de Invaders (Fr)
Marți, 21 iunie 2022, ora 19:00 @ Casa de Cultură a Studenților

Realizat în 1969, Moonwalk One surprinde prima expediție a omului pe Lună, în timpul misiunii Apollo 11. Documentarul, regizat de Theo Kamecke, surprinde acest eveniment lunar așa cum a fost trăit la acea vreme, drept o aventură umană incredibilă. Muzica celor de la Invaders întărește dramatismul misiunii legendare, iar compoziția este nuanțată de Kraut și Space Rock, două stiluri muzicale apărute la sfârșitul anilor '60 și inspirate din explorarea spațiului.
Cumpără bilete


Ucrainenii de la DakhaBrakha revin în concert la TIFF
Joi, 23 iunie 2022, ora 20:00 @ Iulius Parc Open Air

Fondată în 2004 la Kiev de regizorul de teatru avangardist Vladislav Troițki, DakhaBrakha își definește stilul ca fiind "haos etnic" / "ethnic chaos". Esența muzicii lor vine din folclorul ucrainean, căruia i se adaugă jazz-ul, trance-ul, ritmurile și instrumentele din culturi cu totul diferite - de la cea indiană, la cea arabă și africană. Rezultatul e un spectacol fascinant și original, care va putea fi urmărit la Cluj-Napoca, parte din inițiativa TIFF for Ukraine.
Cumpără bileteDescarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus