iunie 2022
Festivalul TIFF 2022
Două zile ne mai despart de cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Ceea ce înseamnă că mai ai destul timp la dispoziție să parcurgi programul evenimentelor și să-ți rezervi locuri la proiecțiile celor mai așteptate filme ale anului. Și pentru că ne plac surprizele, am mai păstrat câteva de anunțat pe ultima sută de metri, ca să-ți facem așteptarea mai ușoară.

Descoperă programul complet și cumpără bilete la TIFF 2022!

Prima super-veste vine din inima festivalului - locul în care seară de seară vor rula pe ecranul gigantic filme multi-premiate, prezentate în premieră în România. Aici, în Piața Unirii Open-Air, va avea loc vineri seară Gala de deschidere TIFF 2022, marcată de proiecția filmului Rețeaua Jane, o poveste curajoasă despre drepturile femeilor, inspirată din realitățile Americii de la finalul anilor '60. Prinde ultimele bilete disponibile la Gala de deschidere TIFF 2022!


Dacă binging-ul este pasiunea ta, sigur te interesează să afli ce surprize ți-am pregătit în secțiunea Va urma / Coming Up Next. 8 seriale noi care au făcut furori în Finlanda, Israel, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii și Suedia, printre care și Pam & Tommy, povestea de dragoste plină de suișuri și coborâșuri dintre Pamela Anderson și Tommy Lee, ajung în premieră la Cluj. Află mai multe


Magia se întoarce la Castelul Bánffy din Bonțida în primul weekend de festival. Sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 iunie 2022, ți-am pregătit aici două evenimente pe care n-ar trebui să-ți dai voie se le ratezi:

Sâmbătă, 18 iunie 2022, ora 21:45
Cine-concert Nosferatu
O versiune restaurată a filmului Nosferatu, capodopera lui F.W. Murnau care a definit genul horror, acompaniată live de artiștii Operei Maghiare Cluj.
Cumpără bilete

Duminică, 19 iunie 2022, ora 21:45
Proiecție specială: Orice, oriunde, oricând
Au scris rolul pentru Jackie Chan, după care i l-au oferit unei actrițe pe măsura lui: Michelle Yeoh O comedie bizară cu arte marțiale și realități paralele, filmul regizorului Daniel Kwan a făcut furori în SUA, iar acum ajunge la TIFF!
Cumpără bilete

Poza

Tot în primul weekend debutează TIFF în familie, un program extins, dedicat copiilor și părinților, care va transforma Parcul Poligon din Florești într-un imens teren de joacă. Seria de evenimente cu acces gratuit le va oferi celor mici ocazia să exploreze natura, să-și creeze propriile jucării, să se împrietenească cu animalele, să învețe să gătească sau să combată bullying-ul, prin intermediul unor activități distractive și deopotrivă educative.
Descoperă programul complet!

Experiențe cine-culinare de cinci stele în programul Film Food

Duminică, 19 iunie 2022
18.30 - Clubul de gătit @ Cercul Militar
20:00 - Cină @ DaPino by chef Cezar Munteanu
O comedie romantică savuroasă în care protagonista redescoperă pasiunea pentru gastronomie după divorțul de cel care i-a fost alături vreme de 40 de ani, urmată de o cină pregătită de chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai prolifici maeștri ai artei culinare din România. Cumpără bilete

Luni, 20 iunie 2022
18.30 - Pâinea noastră @ Cercul Militar
20:00 - Cină @DaPino prezentată de Ambasada Israelului în România
Un documentar despre festivalul israelian unde bucătarii arabi și evrei se întâlnesc pentru a-și celebra istoria culinară comună, urmat de o cină pregătită de un chef cu origini israeliene, care va include preparate inspirate de aromele bucătăriei evreiești tradiționale. Cumpără bilete

Marți, 21 iunie 2022
19:00 - Spirit nordic @ Cercul Militar
20:00 - Cină @DaPino by chef Sergiu Giulean
Distins cu două Stele Michelin, Koks a devenit faimos pentru maniera unică în care Chef Poul Andrias Ziska și echipa sa reinterpretează bucătăria tradițională locală din insulele Feroe, într-un spațiu inspirat din poveștile cu hobbiți. Filmul spune povestea lor, iar proiecția va fi urmată de o cină pregătită de talentatul chef Sergiu Giulean, care face magie în bucătăria DaPino de mulți ani, și a gătit pentru oaspeți de seamă ai TIFF-ului. Cumpără bilete

Miercuri, 22 iunie 2022 - Special Night
18:30 - Totul pentru o stea Michelin @ Cercul Militar
20:30 - Cină preparată de chef Marco Genna @ DaPino
Nikolaj Coster-Waldau, unul dintre starurile serialului Game of Thrones, într-o ipostază în care nu l-ai mai văzut până acum, și o cină gourmet preparată de chef-ul sicilian Marco Genna, finalist MasterChef 2022. Cumpără bilete

Poza

Evenimente de neratat la #TIFF2022

Asigură-ți din timp locuri la prima proiecție din România a documentarului Citizen Ashe, incredibila poveste a tenismanului și activistului Arthur Ashe. Lider la Wimbledon, US Open și Australian Open și primul jucător de culoare selectat în echipa ce a reprezentat SUA la Cupa Davis, sportivul a militat pentru drepturile tuturor cetățenilor oprimați din întreaga lume, iar viața lui face subiectul producției semnate de regizorii Rex Miller și Sam Pollard.

La proiecția programată duminică, pe 19 iunie 2022, de la ora 17:45, invitat special va fi nimeni altul decât Ilie Năstase, prezent la TIFF pentru prima vizionare cu public a unei versiuni work in progress a filmului Nasty, realizat de Tudor Giurgiu, Președintele festivalului. Cumpără bilete

Poza

Muzeul de Artă, scenă deschisă pentru cei mai inovatori muzicieni

Duminică, 19 iunie 2022, ora 19:00
Musspell (România)
Bolloni Anna (vocal, chitară) și Dosa Noemi Diana (vocal, clape) cântă un dream pop foarte proaspăt, cerut la tot mai multe evenimente din străinătate. Trupa se pregătește să înregistreze primul lor album la Budapesta, pe care se vor regăsi și materiale ce le puteți asculta live, la TIFF.
Cumpără bilete!

Luni, 20 iunie 2022, ora 19:00
Ingret (Ucraina)
Artista ucraineană este foarte energică, iar muzica ei trece prin cele mai diverse stiluri, de la pop, la trip hop și indie rock. În vremuri normale, i-am fi ascultat hit-urile live, alături de trupa sa, dar colegii săi sunt mobilizați în războiul din Ucraina.
Cumpără bilete!

Marți, 21 iunie 2022, ora 19:00
Om la Lună (Romania)
"Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință". Concertul din cadrul TIFF face parte din turneul național de lansare a albumului Echilibru, cel de-al treilea album de studio din istoria trupei.
Cumpără bilete!

Miercuri, 22 iunie 2022, ora 19:00
Àbáse (Ungaria/Germania)
Àbáse este proiectul colectiv gândit de producătorul maghiar Szabolcs Bognár ce reușește să creeze un amestec rafinat de jazz, muzică electronică, ritmuri africane și hip hop. Remarcată și difuzată de BBC6 și Worldwide FM, muzica Àbáse pune în evidență virtuozitatea la clape a lui Szabolcs Bognár care, în paralel cu cariera solo, face parte și din trupele cântărețului nigerian Wayne Snow și bateristului de jazz Ziggy Zeitgeist.
Cumpără bilete!

Joi, 23 iunie 2022, ora 19:00
Zeitgeist Freedom (Germania)
Zeitgeist Freedom Energy Exchange este punctul de întâlnire a improvizației cu muzica dance. Condusă de Ziggy Zeitgeist, un foarte cunoscut baterist de jazz, Z*F*E*X este puternic influențată de cultura muzicii de club, astfel că spectatorii descoperă o formula unică de ritmuri house, broken beat, cu o doză generoasă de jazz-funk în stilul anilor \'70.
Cumpără bilete!

Vineri, 24 iunie 2022, ora 19:00
Martin Kohlstedt
Prezent la TIFF pentru premiera filmului Balaur, a căreia coloană sonoră o semnează, Martin Kohlstedt oferă cinefililor șansa de a se întâlni live cu muzica sa atât de specială. Un virtuos al pianului, este adesea asociat cu un alt mare artist neo-clasic contemporan, Nils Frahm.
Cumpără bilete!

Sâmbată, 25 iunie 2022, ora 19:00
Nasip Kismet (Turcia/Ungaria)
Nasip Kısmet este proiectul muzicianului turc Arif Erdem Ocak, stabilit la Budapesta după un început de carieră de succes alături de Seksendört, trupa ce a dominat topurile turcești la mijlocul anilor 2000. Folkul turcesc, vechi sau contemporan, prinde o formă nouă în interpretarea trupei ce a devenit una dintre cele mai cerute show-uri live din Ungaria.
Cumpără bilete!

Duminică, 26 iunie 2022, ora 19:00
Astro Générale & Alone at Parties (Romania)
Într-o conversație despre cele mai interesante trupe noi pe scena românească, Astro Générale și Alone at Parties nu au cum să lipsească. În ritm synth-pop nostalgic cu influențe punk și indie, Astro Generale cântă despre vise suprarealiste, amintiri din viața de noapte și dorințe care nu se vor împlini niciodată. Alone at Parties semnează, până acum, 2 single-uri, o versiune live pentru "Board Games", și "Another Car", o piesă ce a fost înregistrată de-a lungul a numeroase sesiuni creative ce s-au întins pe mai bine de 2 ani. Cumpără bilete


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus