iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

Un film special privit și filmat doar din perspectiva și de la înălțimea Norei, o fetiță de șapte ani, cu un frate mai mare, Abel. Emoționant și axat pe un subiect important, bullyingul. Pentru mine, o secvență importantă din film este cea în care profesoara spune: "Noi nu putem să-l ajutăm pe fiecare copil în parte așa cum își dorește el".

Un monde / Loc de joacă
Belgia, 2021 (1h 12 min)
Regia: Laura Wandel
Cu: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou
Sinopsis: Nora are șapte ani și abia așteaptă să meargă la școală cu fratele ei mai mare, Abel. Când Nora vede cum Abel e agresat de alți copii, fata ar da fuga să-și cheme tatăl în ajutor, dar Abel o forțează să nu scoată o vorbă. Nora ar vrea să ajute, dar nu îndrăznește să iasă din cuvântul lui Abel și iată că e prinsă între lumea copiilor și cea a adulților...

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus