iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

Eu sunt Zlatan e despre Zlatan Ibrahimovic, faimosul fotbalist suedez. Filmul e filmat pe trei planuri: Zlatan copil, adolescent și adult. Trecut pe la echipe importante, el se luptă pentru a fi recunoscut. Batjocorit și subestimat la începuturile sale în fotbal, el reușește să ajungă unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, urmând sfatul tatălui lui: "Dansează! Dansează! Dansează!"

Jag är Zlatan / Eu sunt Zlatan
Suedia, Danemarca, Olanda, 2021 (1h 40 min)
Regia: Jens Sjögren
Cu: Emmanuele Aita, Cedomir Glisovic, David S. Lindgren, Håkan Bengtsson, Granit Rushiti, Linda Haziri
 Sinopsis: Eu sunt Zlatan este povestea legendarului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, care a crescut într-o violentă suburbie suedeză. Născut într-o familie de imigranți din Balcani, Zlatan s-a salvat din acel mediu dur datorită calităților sale sportive, ajungând să joace în cele mai importante cluburi de fotbal ale lumii, precum Ajax Amsterdam, Juventus, Inter Milano și Manchester United.

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus