iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

Un grup de fete din Islanda formează un club de baschet. Antrenorul le antrenează dur, dar asta le face luptătoare. O lecție pe care au mai învățat-o este că "Dacă nu poți să faci ceva, fă ce poți". Când federația refuză dreptul fetelor de a concura în turneele băieților, ele nu se lasă.
Documentarul e văzut și din punctul de vedere al jucătoarelor, dar și al antrenorului. Un film axat pe drepturile copilului și pe discriminarea între fete și băieți.

Haekkum rana / Sus ștacheta!
Islanda, Finlanda, 2021 (1h 10 min)
Regia: Gudjon Ragnarsson
Cu: Tanja Brynjarsdottir, Heidrun Hlynsdottir, Brynjar Karl Sigurdsson
Sinopsis: În 2015 o echipă feminină de baschet de juniori a fost fondată în Islanda. Antrenorul avea metode neobișnuite de lucru și ridica întotdeauna ștacheta. Fetele erau învățate cum să fie lideri în afara terenului și erau antrenate ca niște profesioniste pe teren. Idealul lor? Să concureze întotdeauna împotriva celor mai buni și să poate înfrunta și echipe de băieți. Iată povestea unor fete între 8 și 13 ani care au ținut cu tot dinadinsul să schimbe cultura competițiilor de baschet din țara lor.

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus