iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

O familie cu doi copii ia în plasament un băiețel de 18 luni, Simon. Privit din perspectiva mamei adoptive, filmul ne face să trăim emoțiile ei în legătură cu despărțirea de băiatul pe care l-a îngrijit timp de 5 ani ca pe propriul fiu.
Ce e o familie adevărată? Asta e întrebarea cea mare din acest film. O familie care te-a îngrijit cea mai mare parte din viață și te iubește necondiționat? Sau tatăl tău biologic pe care nu l-ai mai văzut de când erai bebeluș?

La vraie famille / Familia adevărată
Franța, 2021 (1h 42 min)
Regia: Fabien Gorgeart
Cu: Mélanie Thierry, Lyès Salem, Félix Moati, Gabriel Pavie, Basile Violette, Idriss Laurentin-Khelifi
Sinopsis: Anna are o viață fericită alături de soț, cei doi fii și Simon, un băiețel de șase ani pe care Protecția copilului i l-a dat în grijă pe când avea doar 18 luni. Dar vine ziua când tatăl lui Simon anunță că e gata să-l ia la el. Anna nu mai poate de durere, dar știe că trebuie să-l ajute pe Simon să se întoarcă la tatăl lui...

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus