iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

Un băiat polonez, Grzegorz, este diagnosticat cu deficiență totală de auz. El se luptă să ajungă la școala de muzică, dar nu este admis din cauza deficienței sale. Însă nu se lasă și începe să facă ore particulare de pian (instrumentul său preferat). Imediat după ce învață cântecul lui favorit, Sonata lunii de Beethoven, își face un implant la ureche. Asta îl ajută, dar îi și pune în pericol cariera muzicală. Ajungând la școala de muzică, devine unul dintre cei mai buni pianiști și asta îl face foarte cunoscut.

Sonata
Polonia, 2021 (1h 58 min)
Regia: Bartosz Blaschke
Cu: Michal Sikorski, Małgorzata Foremniak, Łukasz Simlat, Konrad Kakol, Irena Melcer, Lech Dyblik, Jerzy Stuhr, Grazyna Sobocinska
Sinopsis: După ce primește diagnosticul că suferă de o tulburare din spectrul autist, micul Grzegorz trăiește în lumea lui, incapabil să comunice cu cei din jur. Dar când împlinește 14 ani, descoperim că de fapt izolarea sa nu era cauzată de autism, ci de surzenie. Și că Grzegorz are de fapt un extraordinar talent la muzică...

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus