iunie 2022
Festivalul TIFF 2022

Sofija merge într-o vacanță cu bunica ei. Planul ei este să fie cool, dar ajunge să fie un alt fel de cool decât ce își imaginează ea. Vacanța începe, în percepția ei, ca una între "babe de 90 de ani", dar ia o turnură surprinzătoare.
După ce bunica ei își "repară" prieteniile din tinerețe, ea își creează prieteni noi, întâlnind verișorii mai îndepărtați ai familiei. Este un film amuzant, la care se râde mult, în special în momentele în care noi îi auzim gândurile.


Leto kada sam naučila da letim / Vara când am învățat să zbor
Serbia, Croația, Bulgaria, Slovacia, 2022 (1h 28 min)
Regia: Radivoje Andric
Cu: Klara Hrvanovic, Olga Odanovic, Snježana Sinovčić Šiškov, Žarko Laušević, Luka Bajto, Ema Kereta Rogic, Benjamín Lacko
Sinopsis: Sofija este o fetiță amuzantă și pusă pe șotii, doar că nu-i convine deloc că trebuie să-și petreacă vacanța de vară cu bunica ei mult prea protectoare, pe o insulă de pe litoralul croat. Poate că la început situația nu e ideală, dar Sofija își face repede noi prieteni și cu ei se bucură de tot ce are de oferit insula pe timpul verii: soare orbitor, bălăceală, multă înghețată și... primul sărut. Dar zilele lipsite de griji se termină când mătușa Sofijei, Luce, se îmbolnăvește și trebuie dusă la spital...

Notă: Andrei Bar are 11 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. Anul acesta ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul aperiTIFF 2022 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus