iunie 2022
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2022
Astra Film DokTank, programul de industrie al Astra Film Festival conceput în sprijinul realizatorilor aflați la început de drum, deschide înscrierile pentru ediția din acest an (10-16 octombrie 2022). Sunt eligibile proiecte de film documentar creativ de lungmetraj nefinalizate, realizate pe orice tematică și în orice stil, pentru care realizatorii sunt în căutare de sprijin în orice zonă a procesului de producție / finanțare / distribuție.

 Proiectele, care pot fi trimise până pe 15 iunie 2022, se pot afla în orice stadiu de producție (dezvoltare, în producție, post-producție). Cele 12 filme din selecția finală vor fi anunțate în luna august 2022. Pentru înscrieri și alte detalii, accesați https://www.astrafilm.ro/DokTank.

Organizatorii anunță că ediția din 2022 a Astra Film DokTank va pune accentul pe proiecte de film documentar românesc, care fie sunt realizate de o echipă de film din România (sau Republica Moldova), fie tratează un subiect legat de România/Republica Moldova.

"Ne dorim să oferim o platformă de deschidere înspre piața internațională de film documentar realizatorilor care demonstrează că au capacitatea și motivația să-și finalizeze proiectul, dar care au nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini viziunea", a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Selecția proiectelor va ține cont de mai multe criterii, între care primează calitatea artistică a proiectului și potențialul internațional al acestuia. Proiectele selectate vor fi publicate în catalogul de industrie Astra Film DokTank, care va fi distribuit experților implicați în programul de industrie 2022. Toate proiectele vor participa la un pitching public DokTank, după care vor urma întâlniri one-to-one ale realizatorilor cu diferiți factori de decizie ai pieței de film documentar internațional și masterclass-uri despre condițiile actuale de producție și distribuție de documentare.

Astra Film DokTank este programul de industrie al festivalului Astra Film din Sibiu, care își propune să încurajeze dezvoltarea industriei de film documentar românesc. A fost creat în acest scop un spațiu fizic și online în care realizatorii de film non-ficțiune aflați la început de drum își prezintă proiectele în fața unor factori de decizie ai pieței de film documentar internațional și sunt sprijiniți în dezvoltarea proiectelor de film la care lucrează.

În cei 29 de ani de existență, Astra Film a devenit cu adevărat Casa cinema-ului documentar din România. Practic, pe aici au trecut cele mai importante filme documentare ale realizatorilor români sau ale celor din străinătate preocupați de subiecte care au tangență cu România. Printre acestea se află titluri multipremiate, precum Acasă ori Teach, care au fost, în fază de proiect, la Astra Film DokDank.

Festivalul Astra Film se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus