iulie 2022
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2022

Ideo Ideis - festivalul național de teatru tânăr - este anul acesta la a 17-a ediție (15-21 august 2022). O sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți, o săptămână de inspirație culturală în Alexandria și comunitățile din care fac parte adolescenții.

Ficțiuni Reale și LiterNet.ro vor fi în 2022 parteneri speciali ai Ideo Ideis. Adolescenții participanți la Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis vor scrie alături de membrii grupului Facebook Ficțiuni Reale pe o temă specială, respectând regulile standard ale grupului: povești de 500 de caractere (cu tot cu spații - se acceptă o deviere de +/- 20 de caractere), cu legătură cu tema propusă, scrise compact, fără a folosi semnul exclamării, puncte de suspensie, linii de dialog, emoticoane sau ghilimele. Textele vor fi postate pe grupul Ficțiuni Reale aici. Grupul Ficțiuni Reale este un grup deschis, deci sunteți bineveniți să scrieți pe această temă sau pe orice temă propusă pe grup și / sau să citiți toate textele scrise.

Tema aleasă pentru acest parteneriat pleacă de la unul din cele câteva cuvinte cheie ale festivalului din acest an: (re)creează, (re)descoperă, (re)cunoaște, (re)vino, textele putând fi postate pe grup în perioada 26-29 iulie 2022.

Ulterior cele mai bune texte vor apărea pe LiterNet în rubrica dedicată Ficțiuni Reale (aici) și vor fi traduse în engleză cu ajutorul studenților de la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan din cadrul Facultății de limbi și literaturi străine, Universitatea București (aici).

 Adolescenții participanți la Ideo Ideis vor citi într-o serie de videouri o parte din textele apărute pe LiterNet. Videourile vor fi proiectate la Alexandria, pe ecrane mari, la intrarea în sălile în care se vor desfășura spectacolele de teatru de adolescenți și cele ale trupelor profesioniste invitate. O surpriză specială bazată pe textele acestei teme va fi pregătită pentru gala de închidere a Festivalului.

În timpul Festivalului, pe grupul Ficțiuni Reale va mai fi propusă o temă inspirată de Ideo Ideis, temă pe care vă invităm să o descoperiți între 15 și 18 august 2022.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus