septembrie 2022
Marocco
Filmul îi are în distribuție pe Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu și pe tinerii actori aflați la debut Ana Indricău și Tudor Cucu Dumitrescu.

Marocco, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, cu Șerban Pavlu, Crina Semciuc și Emilia Popescu în rolurile principale se lansează pe 7 octombrie 2022 în cinematografele din România.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în toamna anului trecut. În Romania, Marocco a fost inclus în Competiția Internațională a TIFF Cluj și a fost proiectat apoi la Festivalul de Film ANONIMUL în Deschiderea Serii Filmului Românesc. A urmat un traseu de festivaluri internaționale, filmul fiind deja proiectat în Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franța, Indonezia, Luxemburg, Georgia, India.

Din 7 octombrie 2022, cel mai recent film al regizorului Emanuel Parvu poate fi văzut atât în București cât și în țara, în circuitul de cinematografe și în cadrul unor proiecții speciale organizate în mai multe orașe din țară, în prezența regizorului și a echipei filmului.


Marți, 4 octombrie 2022, are loc Premiera oficială a filmului la Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO) începând cu ora 19.00, în prezența echipei filmului. Un număr limitat de bilete au fost puse în vânzare aici, pentru spectatorii care doresc să vadă filmul înainte de premieră, alături de actorii și echipa filmului.

Joi, 6 octombrie 2022, Marocco are o avanpremieră la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din București, începând cu ora 20.30, de asemenea în prezența echipei filmului. Această proiecție are subtitrare în limba engleză. Bilete disponibile aici.

Lista completă a avanpremierelor și a evenimentelor speciale va fi disponibilă pe www.famart.ro.

Conceptul posterului este realizat de Alexandru Micu, iar fotografia afișului îi aparține lui Alex Gâlmeanu.

* Marocco spune o poveste despre responsabilitate și vinovăție, despre lipsa încrederii care generează un lanț de evenimente cu efecte devastatoare. Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii și ridică o întrebare: "dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?"


"Mi se pare că relația părinte-copil conține cea mai puternică forma de iubire și e alcătuită din încredere, atenție, devotament, dăruire. Și atunci cred că e un loc foarte bun de săpat, de speculat. Tot ce s-a scris despre iubire continuă să fie un izvor nesfârșit, dar cred că perspectiva personală aduce un subiect nou pe piață. Adică tema rămâne aceeași, dar subiectele sunt nesfârșite, sunt practic câți oameni sunt.", spune Emanuel Pârvu, regizorul filmului despre tema filmului, într-un interviu pentru Urban.ro

** Distribuție: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Ana Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Bianca Anastasiu și copiii Amalia Constantinescu și Sonia Stolea.

Scenariul este semnat de Alexandru Popa și Emanuel Pârvu, imaginea îi aparține lui Silviu Stavilă; montajul- Dan Ștefan Pârlog și sunetul- Dumitru Alexandru.
Filmul este produs de Miruna Berescu, prin FAMart.

Marocco este produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producție cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production, distribuit internațional de Wide și lansat cu sprijinul CNC și Dacin Sara.
Finanțatori: Publicis Groupe Media, Vodafone, Lidl, E.on energie România, Foodpanda, Otp bank, Pandora, Eurolife
Livrat de: Sinapseria
Parteneri media: LiterNet, Urban, Cațavencii, Cinefan și AaRC
Văzut de: Radio Guerrilla

Mai multe detalii despre lansare pe Website | Facebook | Instagram


Regia: Emanuel Pârvu Cu: Șerban Pavlu, Ana Indricau, Tudor Cucu-Dumitrescu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Vlad Brumaru, Tania Filip, Mirela Gorea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus