iunie 2023
Festivalul TIFF 2023

Un film amuzant despre familie, animale și foarte multă lume agitată și gălăgioasă.

O producție finlandeză în care e menționată inclusiv o legendă locală foarte cunoscută (pe care vă îndemn să o descoperiți).

E un film pe care eu îl clasez ca vârstă undeva la 7+ ani pentru că e dinamic, plin de familie și în același timp "family friendly". Căței și copii conduc povestea prin palatul Finlandei, parcuri, mall-uri și prin multe probleme :).

Îmi place în special la EducaTIFF pentru că există mereu cineva din echipă (a fost Daniel de această dată) care conduce o conversație foarte faină cu copiii pentru ca să se poată extrage învățămintele din film și să învățam mai multe despre cinematografie.

P.S. În 2023 am primit și badge la EducaTIFF așa sunt suuuuper happy!! de abia aștept să mai văd filme și să scriu despre ele!


Kiljuset! / The Hullabaloos! / Familia Tărăboi
Finlanda, 2023, 1 oră și 23 min
Regia: Reetta Huhtanen
Cu: Hugo Koivulehto, Nino Kröger, Ylermi Rajamaa.

Sinopsis: Familia Tărăboi dă fuga la Helsinki să serbeze aniversarea gemenilor Mökö și Luru, dar de distracție se alege praful când cățelul familiei este încurcat cu cel al președintei Finlandei! Băieții sunt gata de orice pentru a-și recupera odorul, iar părinții vor trebui să creeze un plan inventiv pentru a se asigura că cei mici se întorc în siguranță acasă.
Festivaluri: Nordic Film Days Lubeck 2022, Tallinn 2022
Producător: John Lundsten, Melli Maikkula
O producție: Tack Films.

Notă: Andrei Bar are 12 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. În 2023, ca și în 2022, ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.



Descarcă catalogul și aperiTIFF 2023 aici, respectiv aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus