iunie 2023
Festivalul TIFF 2023
O poveste cu tradiție în Franța, cu nenumărate ecranizări, acest film te cucerește în lumea lui printre turme de oi și printre colți de lupi. Seb, un băiat de la Paris, este pedepsit de mama lui să meargă la bunica și mătușa lui de la țară, într-un sat uitat de lume. Un sat obișnuit, care ajunge să fie pârtie de schi, zonă de lansare pentru parapantă și un loc cu afaceri ilegale.

Pe mine m-au marcat foarte tare priveliștile fantastice din munții Alpi, imagini cu vulturi și piscuri înzăpezite. Cadrele filmate de la înălțimi foarte mari, au avut un efect deosebit - băiat și cățel fugind peste dealuri pline de flori.

Un alt fapt interesant, a fost ca la partea de Q&A de la final, am aflat că scenele de bătaie cu lupii, erau reale, au fost chiar cu lupi dresați.

Acest film mai are o proiecție la TIFF la Cinema Victoria în 18 iunie 2023, la ora 10.00.

Dacă te-am convins, Hai la TIFF!

P.S. - acesta este filmul meu preferat din toate cele pe care le-am văzut vreodată la TIFF!


Belle et Sébastien, nouvelle génération
Franța, 2023, 1 oră și 36 min
Regia: Pierre Coré
Cu: Robinson Mensah Rouanet, Michèle Laroque, Alice David.

Sinopsis: Sebastian are 10 ani și trebuie să-și petreacă vacanța la munte, la bunica și mătușa lui. Nu i se pare deloc entuziasmant să ajute la mulsul oilor, dar totul se schimbă când puștiul dă peste Belle, o superbă cățea maltratată de stăpănul ei. Sebastian îi sare în ajutor, iar asta îl va face să petreacă cea mai nebună vară din viața lui.
Festivaluri: Film Francophone d'Angoulême 2022, Schilingel 2022, Vilnius 2023, Stockholm 2023
Producător: Sidonie Dumas, Clément Miserez, Matthieu Warter
O producție: Radar Films, Gaumont, M6 Films, Epithète Films

Notă: Andrei Bar are 12 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. În 2023, ca și în 2022, ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul și aperiTIFF 2023 aici, respectiv aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus