iunie 2023
Festivalul TIFF 2023
Un film de aventuri despre trei prieteni detectivi care sunt trimiși de tatăl unuia dintre ei în România la un castel din Hunedoara unde urmau să filmeze un film despre Dracula. Dar cei trei nu se pot abține din a dezlega misterele acestui castel medieval și asta face ca ei să intre într-o grămadă de probleme.

Este un film care împletește istoria României cu ficțiunea. Este un fel de Scooby Doo al filmelor moderne:)

Un film în limba germană și română despre prietenie și în care e foarte ușor să rezonezi cu personajele principale și să crezi în povestea lor.

Cred că e un film care ar prinde la public și ar putea fi văzut în programul normal al cinematografelor, nu doar în festival. Am fost trist să văd că are doar o singură reprezentație în cadrul TIFF 2023, dar sper ca asta să însemne că va mai rula și cu alte ocazii.


Die Drei??? - Erbe des Drachen / Cei trei??? - Moștenirea dragonului
Germania, 2023, 1 oră și 40 min
Regia: Tim Dünschede
Cu: Levi Brandl, Gedeon Burkhard, Andreea Coff
Sinopsis: Trei adolescenți au devenit detectivi faimoși după ce au rezolvat cele mai dificile cazuri, dar iată-i înfruntând cea mai mare provocare din viața lor după ce ajung în Transilvania. În goana pentru a afla ce s-a întâmplat cu un băiat dispărut, ei vor avea de-a face cu o frăție misterioasă și o creatură legendară. Lungmetraj filmat în România!
Producător: Martin Bachmann, Quirin Berg, Johanna Bergel, Mara Fiedler, Justyna Musch
O producție: Deutsche Columbia Pictures Film Produktion, Wiedemann & Berg Filmproduktion, SevenPictures Film

Notă: Andrei Bar are 12 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. În 2023, ca și în 2022, ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul și aperiTIFF 2023 aici, respectiv aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus