iunie 2023
Festivalul TIFF 2023
Un film documentar despre 10 copii care pleacă într-o călătorie cu Tibi Ușeriu, faimosul alergător, o călătorie de multe zeci de kilometri, pe dealuri, munți și prin păduri.

 Un film românesc marca Radu Muntean, despre prietenii, drumeții și multe probleme care apar pe neașteptate. Pentru toate vârstele, David e un film despre viață și cum să cunoști natura.

Iar pentru a adăuga un plus de realism, regizorul a ales să facă filmul fără muzică de fundal, doar cu sunete din natură.

Un moment foarte frumos a fost cel de la finalul filmului, când au urcat pe scena de la Cinema Mărăști 4 din cei 10 copii din călătoria prin natura de lângă casa lui Tibi.

David
România, 2023, 1 oră și 50 min
Regia: Radu Muntean
Cu: Tibi Ușeriu și 10 copii
Sinopsis: Împreună cu 10 copii, dintre care unii n-au călcat până atunci decât pe asfalt, Tibi Ușeriu creează "Drumul lui David", un traseu dedicat familiilor care vor să-și încerce abilitățile de supraviețuire și orientare în natură. Documentarul redă tabăra de vară care a dus la acest itinerariu, cu peripeții de tot felul, cu umor și spirit de echipă.
Producător: Dragoș Vîlcu
O producție: Banca Transilvania, Tășuleasca Social

Notă: Andrei Bar are 12 ani și e spectator fidel de EducaTIFF de mai multe ediții. În 2023, ca și în 2022, ne-a făcut onoarea de a accepta să povestească pentru LiterNet despre câteva din filmele pe care le vede la TIFF.


Descarcă catalogul și aperiTIFF 2023 aici, respectiv aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus