octombrie 2023
Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb
Premiera musicalului THRILL ME: Povestea lui Leopold și a lui Loeb va avea loc în data de 8 octombrie 2023, de la ora 19.30 și va fi găzduită de Teatrul ACT din București. Aceasta va fi urmată de încă două reprezentații la Teatrul ACT în datele de 9 și 27 octombrie 2023.

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb
Un musical de Stephen Dolginoff
Traducerea: Ionuț Grama
Distribuția:
Nathan Leopold - Dragoș Ioniță (Premiul "Sică Alexandrescu" și Votul publicului "Cel mai bun actor" la Gala Hop 2020, Premiul "Cornel Todea" la Gala Hop 2022, Șoptitorii, Gewalt la Darabani, Scene din viața Mariei Filotti etc.)
Richard Loeb - Andrei Mărcuță (Maria de Buenos Aires, Pe ei!, Oreste, Burnout, Muscă, paie și bătaie etc.)
Acompaniament pian - Mihai Murariu (Maria de Buenos Aires, Cabaret etc.)
Regia: Ionuț Grama și Dragoș Muscalu

Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb este un musical de cameră în două personaje, bazat pe o întâmplare adevărată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 și a inspirat mai multe piese de teatru și producții cinematografice.

Tinerii de 19 ani Nathan Leopold si Richard Loeb, prieteni din copilărie, supradotați intelectual, par să aibă totul: provin din familii înstărite, sunt studenți la Drept și aspiră la cariere strălucite ca avocați. Totuși, sub aparența perfecțiunii, fiecare ascunde câte o obsesie: Richard este mânat de puternice porniri distructive și are o apetență pentru delict, iar Nathan este îndrăgostit până la adorație de prietenul său. Convinși că sunt întruchiparea conceptului de "supraom" al lui Nietzsche și că sunt mai presus de legile societății, cei doi încheie un pact secret, pentru a-și satisface reciproc nevoile. Curând, relația de codependență și ambiția îi conduc pe cei doi pe un drum periculos, care le pune viețile în pericol.

Alternând planul evenimentelor din 1924 cu cel al audierii pentru liberare condiționată a lui Nathan ajuns la vârsta maturității, musicalul este o dramă psihologică despre vulnerabilitate, căutarea identității și despre valențele profund nocive ale pasiunii obsesive, cât și un thriller polițist despre manipulare și impostură. Totul este potențat de o excelentă partitură de pian care amintește de filmele noir ale secolului trecut.

Biletele pentru reprezentațiile găzduite de Teatrul ACT în datele de 8, 9 și 27 octombrie 2023 pot fi achiziționate online, de pe mystage.ro, accesând linkul: https://rb.gy/h6f4m sau fizic, de la casa de bilete a teatrului ACT (Calea Victoriei, nr. 126).

În cadrul proiectului Thrill Me vor avea loc încă două reprezentații ale spectacolului, găzduite de spațiile noastre partenere: pe 12 octombrie 2023, de la ora 18.00 la Teatrul "Maria Filotti" Brăila și pe 20 octombrie 2023 de la ora 19.00 la Teatrul Național Cluj-Napoca.

TOUCHSTONE CREATIVE este o companie de producție fondată în 2022, ce activează în București. Ea își propune să promoveze prin proiecte și activități culturale sectorul cultural independent din România, musicalul ca formă de teatru muzical, colaborarea dintre artiștii din diverse domenii de activitate, incluziunea și să abordeze problemele societății actuale prin arte performative.

În anul 2022, TOUCHSTONE CREATIVE s-a implicat în programul EuroQuiz (realizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România) prin prezența actorului și fondatorului Dragoș Ioniță, invitat ca vorbitor și moderator al dialogului dintre liceenii participanți în proiect.

În 2023, compania și-a lansat proiectul de debut (THRILL ME), ce a abordat problema sănătății mintale și relaționare în cuplurile LGBTQ+ din România. Proiectul a cuprins trei formate de ateliere pentru publicul larg și pentru artiști: (in)vulnerabili - arta ca terapie - atelier practic (Diana Buluga, Asociația Create.Act.Enjoy), MUSICAL to GO - tehnică vocală și actorie pentru musical (Dragoș Ioniță, Touchstone Creative) și Queer Joy - atelier de fotografie (Daniela Groza și Ioana Ofelia); un musical de cameră și o broșură de documentare a procesului de producție.

Proiect co-finanțat în cadrul Programului "București Acasă" 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului București sau a ARCUB.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.




De: Stephen Dolginoff Regia: Ionuț Grama & Dragoș Muscalu Cu: Dragoș Ioniță, Andrei Mărcuță, Mihai Murariu (pian)

0 comentarii

În programul cultural

Teatrul Metropolis
23.05.2024 19,30
02.06.2024 19,30

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus