septembrie 2022
Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 2022
DEUS EX SALIVA
sau
omul puternic al Europei, invincibilul luptător al Ungariei, Maradona din Felcsút, măcelarul amator al nației, inventatorul proverbelor Dakota, oratorul inegalabil al vorbelor de duh, dictatorul modei normcore, conducătorul popular ctitor de țară și stadioane, sfîntul protector al oligarhilor, cascadorul virajelor de 180 de grade, preotul uns al iliberalismului și prietenul devotat al dictatorilor estici criminali de război, în cămașa sa verde orbitoare de la Kötcse, își împrăștie sămînța în bazinul carpatic, ca poporul acestuia să se-nmulțească, evocînd minunata instalație a lui Ai Weiwei și intrînd astfel în istoria universală a artei


DEUS EX SALIVA este o lucrare itinerantă care a ajuns și la Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 2022, în sala Multimedia a Teatrului Tineretului.

Levente Benedek este graphic designer multidisciplinar și artist vizual din Odorheiu Secuiesc, stabilit în Cluj-Napoca. Și-a făcut studiile superioare la Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara, apoi a lucrat ca grafician la Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timișoara și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Activitatea sa artistică include afișe de teatru și de film, afișe critice social, colaje, picturi, lucrări de arte textile, instalații și asamblaje, folosind o gamă largă de materiale diferite. A participat la expoziții personale și de grup în România (Timișoara, București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe), precum și în străinătate (Ungaria, Croația, Serbia, Slovacia, Germania, Danemarca, Italia, Spania, Thailanda, China și Mexic).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus