decembrie 2023
Visul
6 decembrie 2021, dimineața devreme. Am pornit spre Teatrul Excelsior. Nu, nu spre repetiții, ci spre o zi de filmare la Visul, în regia lui Cătălin Saizescu. Revin pe platou după 6 ani, 4 luni și 12 zile. Ultima oară am filmat tot la Saizescu, la Scurtcircuit (un film care a stat mult prea puțin în cinematografe și căruia nu cred că i s-a acordat atenția pe care o merită, dar despre asta, povestim cu altă ocazie).

Am emoții și sunt foarte de entuziasmată. Urmează să-mi revăd foarte mulți colegi Am fost colegă de an cu Vlad Logigan (Alex), Georgiana Saizescu (Carmen), Casiana Călin (cabiniera), Corina Grămoșteanu (decoruri & costume), l-am avut profesor pe George Ivașcu (regizorul), iar Gabriel Gheorghe (regizorul tehnic și autorul scenariului) era anul III când am intrat noi la facultate.

Am un rol foarte mic, dar asta nu contează. Nu a contat niciodată. Sunt sufleorul teatrului de provincie unde este angajat Alex, personajul principal, și trebuie să-i suflu textul actorului-vedetă de la București, Bogdan (Adi Nartea).

Oana Jindiceanu și Adi Nartea în Visul (foto: Eduard Botofei)

Mi-a plăcut mult scenariul, l-am citit pe nerăsuflate și m-am bucurat tare că e scris de un coleg actor. Cineva ne dă și nouă glas, arătând lumii și partea mai puțin strălucitoare a meseriei, luptele de fiecare zi, culisele, îndoielile. O face cu candoare și umor, iar asta mi se pare mare lucru.

A trecut prea repede ziua de filmare. A fost bine. În drum spre casă mă mai întreb o dată ceea ce m-am tot întrebat în ultimii 10 ani: Oana, mai vrei să faci meseria asta? Și mi-am răspuns un DA atât de răspicat, încât nu știu dacă l-am zis cu voce tare sau în gând. DA.

Oana Jindiceanu și Adi Nartea în Visul (foto: Eduard Botofei)

1 decembrie 2023. Nu mai am răbdare până la premiera oficială (11 decembrie 2023), așa că merg să văd Visul la Cineplexx. Cu emoții, bineînțeles. Am mai văzut două secvențe la postsincron, am citit cronicile pe LiterNet (Cristina Caloian, Arabella Cumpănă), toată lumea zice de bine. Era și cazul să închei anul frumos. L-am început cu premiera Romina Vtm și în bula mea artistică a plouat cu multe chestii peste filmul ăsta (ca să mă exprim delicat). Ce privilegiu, mă gândesc acum, două premiere de lungmetraj într-un an. DA, m-am întors.

M-am întors la meseria asta care doare și dacă o faci și dacă nu o faci.

Mă bucur mult de film, de colegii mei. Râd, râd cu toată inima (și tare, ce să fac, am și defecte), iar la final, (atenție, spoiler!) mă identific cu deținuții și mă bufnește plânsul (pe care încerc să-l ascund - sunt mereu luată la mișto pentru că mă emoționez la filme). Momentul de la aplauze mă privește personal. Asta am făcut și eu. Am vrut să fug, dar m-am întors la aplauze.

În filmul acesta nu e vorba doar despre visul meu, ci și despre ale voastre. Sunt sigură că vă veți regăsi în unele personaje sau situații. Eu sunt uneori Alex, alteori Carmen, dar pot fi și Flaut, Fane Măreț sau Blându', depinde de moment.

Visul e un film cald, ca o cafea bună într-o zi friguroasă. Mergeți să-l vedeți în prima săptămână de la lansare, dacă puteți (e perioada care hotărăște viața filmului în cinema). Mergeți cu prietenii și bucurați-vă.

***
Visul este o producție NERV FILM. Filmul îi are în distribuție pe: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Gloria Găitan, Serghei Niculescu-Mizil, Nicodim Ungureanu, Silviu Mircescu, Ștefan Lupu, Mircea Drâmbăreanu, Darius Crețan NOSFE, George Ivașcu, Magda Catone, Adi Nartea, Florin Piersic Jr și alții. Regia: Cătălin Saizescu. Imagine: Tudor Mircea RSC. Montaj Tudor Chivulescu.
***
Programul în cinema: boldfilmstudio.ro/visul/




Regia: Cătălin Saizescu Cu: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Serghei Niculescu-Mizil, Nicodim Ungureanu, Silviu Mircescu, Ștefan Lupu, Gloria Găitan, George Ivașcu, Magda Catone, Mircea Drîmbăreanu, Darius Crețan NOSFE, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus