iunie 2024
Gala Premiilor UNITER, 2023-2024
Ioana Calotă-Philippide a fost nominalizată la premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul din Decameron 135666, un spectacol de Alexander Hausvater, Teatrul Dramaturgilor Români, București.

Textul de mai jos este alcătuit dintr-o serie de gânduri din a doua zi de după Gala UNITER, un fel de potențial discurs de mulțumire ce ar fi fost rostit pe scena Galei UNITER 2024, dacă ar fi câștigat premiul, dar și o mulțumire pentru cei care au votat-o la Premiul Publicului pentru categoria Actriță în rol principal, premiu pe care l-a câștigat.


Ioana Calotă în Decameron 135666

Să vă spun un pic din ce simt în urma Galei de aseară (27 mai 2024). Recunoașterea valorii unui act de creație e frumoasă și firească, nominalizările, celebrarea, premiile sunt emoționante.

Dar ce e cel mai de dorit și punctul de plecare esențial până la a ajunge la strălucirea Galei este Șansa la întâlnirea cu oamenii transformatori, oamenii aceia Creativi, importanți, care te pun să acționezi alături de ei pentru ideea unui spectacol cu adevărat important - ca mesaj și forță de transmisie la public.

Întâlnirea cu oamenii remarcabili!

Care te pun la muncă interioară, care mișcă munții interiori, te cutremură din temelii care te fluidifică, te dezghioacă emoțional, care sunt și blânzi și duri cu sufletul tău, care te pun să fii viu, cu adevărat treaz, să Acționezi în sensul actului artistic major! Șansa de a fi în lumina lor, de a străluci lucrând împreună. Eu am avut această șansă cu Alexander Hausvater acum, căruia îi mulțumesc!

Și echipei cu care lucrez la spectacolul puternic Decameron 135666. La Teatrul Dramaturgilor Români (următoarea reprezentație 28 iunie 2024, ora 19), tuturor le mulțumesc pentru ca împreună avem un act viu, plin de forță care transformă spectatorii din sala!

Am mai avut astfel de Șanse, rare, de întâlniri cu regizori importanți în creații minunate și, le sunt recunoscătoare, am avut fericirea să fi fost parte din creații care au electrizat publicul.

Deci am simțit gustul acela extraordinar al actului artistic cu adevărat valoros, după care tânjesc mereu cu nesaț.

Dar o altă Mare Șansă, cea care mi a dat imboldul să scriu aceste cuvinte e șansa la Întâlnirea pe care am avut-o cu voi toți cei care m-ați votat. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut la Votul Publicului și m-ați urcat cel mai sus, în vârf, acolo unde am amețit de la aerul vostru tare și tonic și plin de dragoste și încredere, o întâlnire importantă și care contează enorm pentru mine.

Asta îmi doresc și asta vă doresc: Întâlnire cu oameni care fac diferența în viața voastră și în viața dimprejurul vostru, care aduc Schimbarea aceea minunată, în care simți că ai un sens pe lume, devine clar și limpede că e important ce faci, ieși din zona de confort, și brusc capeți aripi și schimbi aerul din jur cu fâlfâitul tău și bucuria ta de viață și împărtășire!

Vă doresc și îmi doresc aripi!

Arta schimbă vieți! Arta salvează! Arta adevărată e ca o veșnică stare de catharsis, îndrăgostire și recunoștință!

 
Floarea Calota, Alexandru Hausvater și Ioana Calotă-Philippide / Ioana Calotă-Philippide și Alexandru Philippide

1 comentariu

  • drag de ioana calotă
    angela silion, 06.06.2024, 16:31

    Nu trece o zi să nu mă emoționezi. Ai meritat din plin votul nostru,al publicului. Imi este dor să te văd pe viu,în scenă ,ca altădată.Stii să ne bucuri sufletul .Felicitări meritate.

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus