noiembrie 2024
Festivalul TIFF 2024
Între 6 și 8 decembrie 2024, la Cluj-Napoca, prima ediție miniTIFF programează filme în premieră și ateliere dedicate tinerilor ce vor să exploreze lumea de pe marele ecran sau din jurul lui.

Toate filmele sunt selectate din circuitul festivalurilor de profil, filme adaptate pentru categorii de vârstă de la 3+ ani. Prietenia, familia, presiunea rețelelor sociale și chiar prima dragoste sunt printre temele ce vor încerca să-i inspire pe cei prezenți în sala de cinema.

Programul miniTIFF

(AG) Poate cea mai frumoasă poveste de iarnă creată în animație, Frozen are o proiecție specială, în 8 decembrie 2024. Publicul de toate vârstele este invitat să o redescopere și nu oricum! Cei ce vor veni costumați în personajele poveștii pot câștiga, pe lângă multă distracție, și premii.

(3+) Prima experiență a sălii de cinema poate începe cu Mici exploratori ai naturii, minifilme pentru copii și părinți fascinați de natură.

(6+) Copiii pot să o ajute pe Prințesa mică de tot să-și accepte rolul de soră mai mare (6 și 8 decembrie 2024) sau să salveze un simpatic pinguin din mâinile unor magicieni malefici (Surorile Haos și Pinguinul Paul, 6 și 8 decembrie 2024).

(7+) În plină pregătire pentru Crăciun, o premieră națională - povestea Micuțul ren Niko și sania lui Moș Crăciun e de savurat, în 8 decembrie 2024, alături de întreaga familie.


Adolescenții se bucură de cea mai generoasă selecție în programul miniTIFF. Declarat Cel mai Bun Film pentru Copii la Festivalul de Film de la München, Lars e LOL testează curajul personajelor, dar și al spectatorilor, de a găsi soluții la problemele pe care bullying-ul și rețelele sociale le aduc în viața lor (8 decembrie 2024, Cinema Victoria). O poveste suprarealistă, Kepler 6B va aduce nu doar multă emoție adolescenților, ci și noi piese în playlist, filmul spaniol bucurându-se de o coloană sonoră excelentă. Alegerea între prima dragoste și familie e mereu complicată, însă tinerii cinefili pot găsi răspunsul în Jippie.

Toate proiecțiile sunt urmate de discuții ghidate de mediatori culturali, psihologi și alți invitați speciali ce vor ajuta tinerii spectatori să-și definească propriile concluzii la poveștile de pe ecran și să plece cu idei noi în aventura vieții de zi cu zi.
Copiii din medii defavorizate sau în situații vulnerabile au acces gratuit la toate proiecțiile din festival, în baza unei solicitări trimise pe adresa [email protected].


Atelierele miniTIFF

Între două proiecții, tinerii sunt invitați la ateliere dedicate celor ce vor să descopere lumea din spatele ecranului de cinema. Cum sunt create animațiile, cum ajungi să fii vocea unui personaj de film, ce înseamnă să scrii scenariul unui film și cum reușești chiar să-l produci sunt lucruri pe care profesioniști din industrie le vor preda în sesiuni dedicate.

Program ateliere

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus